Χρ. Σταϊκούρας: Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι εφικτή
06/04/2018 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρ. Σταϊκούρας: Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι εφικτή

"Η πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι επιθυμητή αλλά δεν είναι εφικτή" τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας (πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και μεγάλη μείωση αφορολόγητου) για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά θα γίνει στο βαθμό που αυτό κριθεί τότε αναγκαίο από τους θεσμούς και θα συνοδευτεί από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ για πλήρη διερεύνησή της, "με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των νόμων και με αυστηρή τήρηση, από όλους της νομιμότητας στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας" ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "με τακτικισμούς, δεν αφήνει τη Βουλή να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά της".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να αποτελέσει την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, διαβεβαιώνοντας ότι "ακόμα και με αυτοδυναμία, θα αναζητήσει τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις και πολιτικές συνεννοήσεις"

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ