Χορός προσλήψεων στους ΟΤΑ με πρωτοβουλία Σκουρλέτη
25/11/2017 12:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χορός προσλήψεων στους ΟΤΑ με πρωτοβουλία Σκουρλέτη

Σε ράλι προσέλκυσης ψήφων έχει αποδυθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, φροντίζοντας να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως σημειώνει η "Καθημερινή", μόλις χθες με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Σκουρλέτης ανέβασε τον αριθμό των προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων στις 8.800.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των δανειστών και να μην προσμετρηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις στο πλαίσιο των περιορισμών που καθορίζει το μνημόνιο, υποστηρίζει ότι το κόστος θα καλυφθεί από ανταποδοτικές υπηρεσίες και άρα δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Επιχείρημα που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως να το δεχθούν οι θεσμοί.

Προσέγγιση των δημάρχων από Σκουρλέτη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως, μετά την ανοιχτή σύγκρουση του υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους των θεσμικών οργανώσεων της Αυτοδιοίκησης, όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει κατ' ιδίαν συναντήσεις με δημάρχους ανά την Ελλάδα, τους οποίους είτε δέχεται στο γραφείο του είτε μεταβαίνει στην περιοχή τους.

"Με την απλή αναλογική σε κάθε ψηφοφορία θα γίνεται παζάρι"

Εν τω μεταξύ, την άποψή του για την αναμόρφωση του "Καλλικράτη" και την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως το εκλογικό σύστημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην ίδια εφημερίδα.

"Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτοκτονία. Θα φέρει την την απόλυτη ακυβερνησία στους δήμους. Σε κάθε ψηφοφορία για το παραμικρό θα γίνεται παζάρι", δηλώνει.

capital.gr