Χωρίς πυξίδα ο Μητσοτάκης
08/05/2018 10:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς πυξίδα ο Μητσοτάκης

H Κυριακή ήταν μια όμορφη ημέρα για την… Κεντροαριστερά. Λίγη βροχή έπεσε αλλά μούσκεμα δεν θα έκανε όλους όσοι σχεδιάζουν το μέλλον της χώρας.

Ένας πρώην υπουργός, ένας κηπουρός του Γιώργου Παπανδρέου, σε ρόλο λαγού (ποιος ξέρει ποιου άραγε;) έκανε εκδήλωση. Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος μάζεψε τους… φίλους του, δηλαδή Μίλτο Κύρκο και Σπ. Δανέλλη, τους Μουζέλη, Μαραντζίδη, Σωτηρέλλη και… ω του θαύματος του Συριζαίους Ν. Βούτση, Ν. Παππά, Ν. Ξυδάκη και Δ. Παπαδημούλη.

Τι έκαναν όλοι αυτοί μαζί; Μα αγωνιούσαν για το μέλλον της… Κεντροαριστεράς, για την… προοδευτική παράταξη όπως συνηθίζουν να την λένε τα «ορφανά» του Ανδρέα. Και τι θα μπορούσαν να πουν αν όχι ότι πρέπει να πάνε σε μια συμμαχία (λυκοφιλία καλύτερα) που θα πολεμήσει την «κακιά» δεξιά η οποία επελαύνει προς την εξουσία.

Είναι γνωστό ότι οι Κύρκος και Δανέλλης είναι ένα βήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Ραγκούσης και πίσω απ’ αυτόν ο Γ. Παπανδρέου και μια σειρά τελειωμένα στελέχη και απόβλητα της Πασοκαρίας, γλείφουν τον Τσίπρα προκειμένου να τους πάρει μαζί του. Και ρίχνουν στον κόσμο το «τυράκι» της δεξιάς που δεν πρέπει να γίνει κυβέρνηση.

Και το θαύμα έγινε. Όλοι αυτοί είναι προμετωπίδα για τα μελλούμενα. Γιατί μπορεί η Φώφη να το παίζει «αντι-Τσίπρας» και να θυμήθηκε τώρα τις εκλογές, όμως, όλοι γνωρίζουν πως κάτι άλλο συμβαίνει. Και αυτό δεν είναι παρά το σχέδιο του Τσίπρα και της παρέας του που πιστά η Γεννηματά και οι τελειωμένοι Πασόκοι θα φέρουν σε πέρας.

Είναι φανερό και το έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός αλλά εμείς δεν δίναμε σημασία. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο πολιτικών πόλων στη λογική της «αριστεράς – δεξιάς». Του καλού και του κακού, του αγωνιστή και του διαπλεκόμενου. Του Τσίπρα και του Μητσοτάκη εν τέλει. Και ο λαός θα αποφασίσει…

Τα επόμενα χρόνια αυτό ακριβώς θα ζήσουμε. Τα γαλάζια και πράσινα καφενεία σε μια παραλλαγή που δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά. Ο Τσίπρας θα τους μαζέψει όλους, τη Φώφη, τον Γιωργάκη, τη ΔΗΜΑΡ, τους μπάκακες του Ποταμιού και μια σειρά από απόβλητα του κέντρου. Και όλοι μαζί θα δίνουν τη μάχη κατά της δεξιάς.

Αλλά ποιας δεξιάς άραγε; Του Κυριάκου Μητσοτάκη που ακόμη δεν ξέρει με ποιους πρέπει να πάει και ποιους να αφήσει; Με τον Κυριάκο που τσαλαβουτάει στα κεντρώα βρώμικα νερά;

Μια δεξιά που δεν ξέρει ακόμη τι να κάνει; Να ψηφίσει για την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια; Να ψηφίσει για την υιοθεσία αργότερα;

Να ψηφίσει μια συμφωνία για το «Μακεδονικό»; Να κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από θολοκουλτουριάρικες θεωρίες οι οποίες δεν έχουν καμιά βάση και αποτελούν ουσιαστικά μια από τα ίδια;

Αυτή τη δεξιά θέλει να πολεμήσει ο Τσίπρας; Αν είναι αυτή η δεξιά του Κυριάκου δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί αν η δεξιά έχει χάσει τον δεξιό χαρακτήρα της, την ταυτότητά της, το ιδεολογικό της στίγμα τότε καλύτερα να ενωθούν και να γίνουν όλοι ένα.

Και οι πατριώτες που σήμερα ενδιαφέρονται μόνο για την υστεροφημία τους, και οι δεξιούληδες που στήνονται για ένα κομμάτι ψωμί στην Πειραιώς ή όταν δεν έχουν τι να κάνουν στη Βαλαωρίτου και το Κολωνάκι. Και οι κεντρώοι που θέλουν να ψηφίσουν Κυριάκο γιατί είναι βολικός. Και οι αριστεροί που λένε: Τι Κυριάκος, τι Αλέξης.

Αν όλα αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία ας πάνε στον αγύριστο. Κυρίως ας μας αφήσουν στην ησυχία μας. Να μην ασχολούνται μαζί μας, να μην ασχολούμαστε μαζί τους.

Αυτοί με την ιδεολογική σύγχυσή τους, εμείς με την πίκρα ότι δεν βοηθήσαμε την πατρίδα από το δικό μας μετερίζι.