Υπόθεση Πανούση: Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων παρήγγειλε η εισαγγελέας
13/11/2015 14:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση Πανούση: Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων παρήγγειλε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη παρήγγειλε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα τη διενέργεια δυο ποινικών, προκαταρκτικών εξετάσεων αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και το περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με τη φερόμενη διαρροή δημοσίων εγγράφων με συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, η κ. Γκουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τα καταγγελόμενα από τον κ. Πανούση για να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση των εξής αδικημάτων: 1) βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης, δηλ. κατά υπουργών, βουλευτών, μελών της κυβέρνησης κ.λπ. και 2) παράνομης βίας και συμμετοχής σε παράνομη βία αναφορικά με την κατάληψη της Πρυτανείας Πανεπιστημίου (δημοσίου κτιρίου).

Ακόμα, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης να αναζητηθούν οι δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του κ. Πανούση (10/02/2009) και την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο (18/02/2009) και σε περίπτωση που έχουν τεθεί στο αρχείο, να ανασυρθούν και να συσχετισθούν.

Ως προς τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών, η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον έντυπο Τύπο και αναπαράχθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σε περίπτωση που διακριβωθεί η τέλεση αδικημάτων, τότε να ερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο που του τα εμπιστεύθηκαν, της παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και της χρησιμοποίησης από τρίτο πρόσωπο, της παράβασης καθήκοντος και της εχεμύθειας από εργαζόμενο στην ΕΥΠ.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.