Υποτάσσονται χωρίς να πάρουν τίποτα
08/06/2017 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποτάσσονται χωρίς να πάρουν τίποτα

Όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει ο Τσίπρας και η παρέα του θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Ή καλύτερα για να κερδίσουν ακόμα μερικούς μήνες εξουσίας, καθώς μετά από τα συνεχόμενα στραπάτσα είναι θέμα χρόνου για να πέσουν.

Μετά από το άδειασμα του Σόιμπλε και του ΔΝΤ στο τελευταίο Eurogroup, μετά από τις απειλές ότι δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα που ψήφισαν αν δεν δοθεί λύση για το χρέος , ξέχασαν το QE, την έξοδο στις αγορές και στήθηκαν για ακόμη μια φορά στα τέσσερα αποδεχόμενοι νέα σκληρά μέτρα μπας και πάρουν την δόση και γλιτώσουμε την χρεοκοπία.

Η συνθηκολόγηση αυτή τη φορά έγινε με την μορφή τροπολογιών, το περιεχόμενο των οποίων συμφωνήθηκε με τους δανειστές στο πλαίσιο της συζήτησης για την ολοκλήρωση της λίστας με τα 140 προαπαιτούμενα.

Οι τροπολογίες οι οποίες είναι μέχρι στιγμής πέντε, εντάχθηκαν σε... κύρωση συμφωνίας για την Αλιεία, που εισάγεται εσπευσμένα αύριο, στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστούν έως αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η πρώτη τροπολογία αφορά στο πάγωμα των συντάξεων και για το 2022, η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον χρόνο αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ η 3η αναδιατυπώνει τη διάταξη που επιτρέπει την επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου όχι από το 2020 όπως προβλέπεται κανονικά αλλά από το 2019.

Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας για το πάγωμα των συντάξεων: «Μετατίθεται για την 1/1/2023 από την 1/1/2022 που ισχύει, η έναρξη αναπροσαρμογής των κύριων συντάξεων βάσει των οριζόμενων συντελεστών (δηλαδή του ΑΕΠ και του δείκτη τιμών καταναλωτή). «Από τον κρατικό προϋπολογισμό προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης για το οικονομικό έτος 2022 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ».

Στην τροπολογία για τα εργασιακά, αναφέρεται ότι «με την υπόψη τροπολογία ορίζεται ότι ισχύουν έως το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (αντί για την υφιστάμενη διατύπωση που λέει για όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής):

1. Η διάταξη σύμφωνα με την οποία η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας και

2. Η αναστολή των διατάξεων σχετικά με τη δυνατότητα επέκτασης και κήρυξης ως γενικώς υποχρεωτικής με υπουργική απόφαση, συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία δεσμεύει ήδη εργοδότες που απασχολούν το 51% των εργαζομένων του κλάδου ή επαγγέλματος.

Η τρίτη τροπολογία αναδιατυπώνει το άρθρο 15 που θέτει τις προϋποθέσεις πρόωρης μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2019.

Οι υπόλοιπες δύο αφορούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ειδικότερα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1.Το τέλος χρήσης των συστημάτων για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή, προσαρμόζονται δε ανάλογα οι επιμέρους ρυθμίσεις του Κώδικα για την πρόοδο της διαδικασίας του πλειστηριασμού μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του υπερθεματιστή.

2. Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού αποδίδει το τέλος χρήσης στον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο του οποίου αυτός είναι μέλος. Μέρος δε του ανωτέρω ποσού που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, αποδίδεται από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙΚ.), εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

3. Επαναπροσδιορίζεται το περιεχόμενο της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, με την οποία καθορίζονται το ύψος και ο τρόπος καθορισμού, επιμερισμού, είσπραξης και απόδοσης του τέλους χρήσης των συστημάτων, αναπροσαρμογής του τέλους χρήσης και του μέρους αυτού που αποδίδεται στο ΤΑ.Χ.ΔΙΚ. καθώς και κάθε άλλο συναφές θέμα.

Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ μένει αμετακίνητο στις θέσεις του για το χρέος και προμηνύει ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρήματα. Πλήρες άδειασμα δηλαδή στην κυβέρνηση και αβάντα στη γραμμή Σόιμπλε, ο οποίος δεν πρόκειται να μας κουρέψει το χρέος ακόμα κι αν παγώσει η κόλαση.

Αφήστε που ο Βίζερ δήλωσε ότι το ΔΝΤ ζητάει μνημόνιο μέχρι το 2100. Το ακούσατε σύντροφοι; Από εκεί που θα σκίζατε τα μνημόνια, τώρα κινδυνεύουμε να είμαστε υπόδουλοι των δανειστών εις τον αιώνα τον άπαντα.

Κι όλα αυτά επειδή ο σοφός λαός πίστεψε στη γη της επαγγελίας… του Τσίπρα και καταψήφισε τον Σαμαρά που μας έβγαζε από τα μνημόνια.

Βλέπετε δεν ήθελαν το e- mail Χαρδούβελη με τα 900 εκ. μετρά και την προληπτική γραμμή στήριξης, αλλά το e- mail… Τσίπρα με τα 14 δις. μέτρα και την ατέρμονη λιτότητα. Καλοφάγωτα...