Υπόγεια "μαχαιρώματα" σε ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνηση
03/10/2018 09:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόγεια "μαχαιρώματα" σε ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνηση

Δεν είναι "μια ωραία ατμόσφαιρα" στο κυβερνών κόμμα, παρά την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να περισώσουν τις συντάξεις από την περικοπή και ενώ διατρανώνουν ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα κατατεθεί σειρά φιλολαϊκών νομοθετημάτων που θα αποτυπώνουν καθαρά την "έξοδο" της χώρας από τα μνημόνια και την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της κυβέρνησης.

Εδώ και ημέρες, ενδεχομένως και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το επόμενο σαββατοκύριακο, στο εσωτερικό της Κυβέρνησης σοβούν κόντρες που αρχίζουν να παίρνουν και τη μορφή δημόσιων "μαχαιρωμάτων".

Φίλης εναντίον Παππά

Μόλις χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εκτόξευσε μύδρους εναντίον του τρόπου λειτουργίας της ΕΡΤ, στοχεύοντας πεντακάθαρα εναντίον του πολιτικού προϊσταμένου της Δημόσιας Τηλεόρασης, Νίκου Παππά, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει. ( Ήταν εξάλλου περιττό).

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο newpost, είπε ...και τι δεν είπε για την ΕΡΤ. Μίλησε για "κανάλι που έχει παραδιοίκηση", το οποίο " κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων", δεν παράγει πολιτικά ποιοτικό προϊόν, δεν προσφέρει απροκατάληπτη ενημέρωση, καταλήγοντας στον "τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική".

Ο κ. Φίλης, κατά καιρούς εμφανίζεται ως "αντάρτης" ( παρότι δεν υπάρχει ψηφοφορία στην οποία να μην έχει ευθυγραμμιστεί με την κομματική γραμμή), ενώ "πρωταγωνίστησε" και στην εκλογή του Πάνου Σκουρλέτηως νέου γραμματέα του κόμματος.

Παρότι δεν ανήκει στην τάση των "53" ταυτίζει συχνά τα βήματά του με τα αιτήματα και τις θέσεις της εν λόγω ομάδας. Χθες μάλιστα υπενθύμισε ότι εκείνος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βγήκαν πρώτοι σε ψήφους από την κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής , του ανώτατου δηλαδή κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυσφορία Τσακαλώτου

Αν μεταξύ Νίκης και Μαξίμου , ο δρόμος είναι στρωμένος μάλλον με χαλίκια παρά με άσφαλτο, ο υπουργός Οικονομικών έχει βρει ενα modus vivendi με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε τα "θερμά επεισόδια" να αποφεύγονται.

Κύρια εστία καυγά ήταν συνήθως ότι με πολιτικές τοποθετήσεις "τιναζόταν" στον αέρα το οικονομικό πλάνο του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος έτρεχε να "μαζεύει" προαναγγελίες και διακηρύξεις κατόπιν εορτής που αφορούσαν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και δυσχέραιναν εν πολλοίς τις συνεννοήσεις του με τους Θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία επανειλημμένως "καρφώνουν" τον Ευκλείδη Τσακαλώτοκαι καταφέρονται εναντίον του με την κατηγορία grosso modo ότι είναι η "φωνή" των τροικανών.

Δημοσιεύματα που καίτοι από τα "κεντρικά" της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν τα συμμερίζεται ο Αλέξης Τσίπρας,ρίχνουν "φωτιά" στον μύλο της εσωτερικής σύγκρουσης.

Αν πάντως ευοδωθούν οι προβλέψεις ότι οι βουλευτικές κάλπες θα "στηθούν" το νωρίτερο τον προσεχή Μάιο, είναι απορίας άξιον πώς θα εξασφαλιστεί η εσωκομματική συσπείρωση και ο ...ανέφελος κυβερνητικός βίος, έως τότε.

Υπόγεια καρφώματα "πέφτουν" και για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά ( και δεδομένης της θέσης του) , ο ίδιος, αποφεύγει δημόσια τουλάχιστον να τα τροφοδοτεί.

Πηγή:capital.gr