Υπ. Μεταφορών: «Λάσπη, ψέματα και συκοφαντία» τα περί κατάργησης του νόμου για τον βασικό μέτοχο
15/09/2016 21:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπ. Μεταφορών: «Λάσπη, ψέματα και συκοφαντία» τα περί κατάργησης του νόμου για τον βασικό μέτοχο

Ψευδή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τα δημοσιεύματα αλλά και τις αναφορές σε συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για κατάργηση του νόμου περί βασικού μετόχου, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν καταργήθηκε αλλά μνημονεύεται ρητώς στο Νόμο αλλά και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών.

«Τόση λάσπη δεν έπεσε ποτέ», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «η σπίλωση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και επιλεγμένων υπουργών της κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΠAΣOΚ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια καλά κρατεί...».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με βάση τη νομοθεσία που η κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει -όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν- ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης, με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες)». «Αυτό», προστίθεται, «προβλέπει ο Νόμος 3310/2005 που ισχύει κανονικότατα. Η προκήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών ρητώς αναφέρει τον Νόμο 3310/2005 που ποτέ δεν καταργήθηκε, δεσμεύει τους συμμετέχοντες και εν συνεχεία υπερθεματιστές και μνημονεύεται και στα τεύχη του διαγωνισμού. Δεν μπορεί οι διατάξεις σε ισχύ να επαναλαμβάνονται σε κάθε Νόμο. Το ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής και ο κάθε νοήμων άνθρωπος. Αυτή είναι η μόνη και μοναδική αλήθεια».

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο αφού αναφέρει ότι για «τα ψεύδη και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη», σημειώνει ότι «τους βασικούς μετόχους του ψέματος, της διαπλοκής, της συκοφαντίας και της "αλήθειας να λέγεται" τους καταργεί η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ-imerisia.gr