Τζανακόπουλος: Ποτέ δεν κατηγόρησε ο Καμμένος την Κυβέρνηση ή υπουργό για χρηματισμό
25/10/2018 23:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Ποτέ δεν κατηγόρησε ο Καμμένος την Κυβέρνηση ή υπουργό για χρηματισμό

Να παρέμβει "πυροσβεστικά" στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά με τα "σκάγια" να παίρνουν και την Κυβέρνηση, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ παράλληλα πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ως μια από τις πιο "διεφθαρμένες κυβερνήσεις".

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανακόπουλος αφενός ξεκαθάρισε ότι τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρρητα μεν αλλά υπάρχει η διαδικασία αποχαρακτηρισμού τους, εάν χρειαστεί.

Στο δια ταύτα του "καυγά" Καμμένου- Κοτζιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε καταρχήν ότι ουδέποτε ο Καμμένος ισχυρίστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο ότι χρηματίστηκε κυβέρνηση ή υπουργός ενώ σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του ΥΠΕΞ ( σ.σ που βρίσκονται στο στόχαστρο του Πάνου Καμμένου), τόνισε πως σε όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε το ΥΠΕΞ τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, διευκρινίζοντας πως αυτό ισχύει για όλες τις συμβάσεις που υπογράφηκαν από την παρούσα κυβέρνηση.

Κληθείς πάντως να σχολιάσει "κύκλους" του πρώην υπουργού Εξωτερικών οι οποίοι υπονόησαν ότι κάποιοι ίσως σκέφτονται να διαγράψουν τα πρακτικά του υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός πορτ παρόλ έκανε λόγο για συζητήσεις καφενείου και απάντησε οχλημένος:

"Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε κύκλος ή τετράγωνο να υπονοεί ότι θα διαγραφούν πρακτικά υπουργικού συμβουλίου;".

Αναφερόμενος πάντως προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: "Τιμώ και σέβομαι -και ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός- τον Ν. Κοτζιά, έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών".

Δεν θα πέσει η Κυβέρνηση

"Κανείς από τη σημερινή κυβέρνηση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, δηλαδή θα αποσύρει τους υπουργούς του και όχι ότι θα συμπλεύσει με πρόταση μομφής της Ν.Δ.

Ουσιαστικά ο υπουργός Επικρατείας περιέγραψε τη συνέχιση της κυβέρνησης ως κυβέρνηση μειοψηφίας όταν έρθει για κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή έως και τις βουλευτικές εκλογές, αφού όπως εξήγησε οι κυβερνήσεις πέφτουν στην Βουλή και πλειοψηφία για να "κερδίσει" η Ν.Δ στην πρόταση μομφής που θα υποβάλλει, δεν έχει.

Φουλ επίθεση σε Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ

Στο ίδιο πλαίσιο, επιτέθηκε δριμύτατα στη Ν.Δ μιλώντας για "απόλυτη τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα" και "απόλυτη ντροπή, θράσος από ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων 20 ετών".

Ταύτισε μάλιστα απόλυτα τη Ν.Δ με το ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις 2012-2014 ήταν από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις και μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες που διεξάγει η Δικαιοσύνη, μιλώντας για "σκάνδαλο Novartis".

"Η ΝΔ εστιάζει την παρέμβασή της στην παραφιλολογία για να μην συζητήσει για τον κ. Παπαντωνίου, γιατί ταυτίζεται πλέον πλήρως με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Συγκροτούν ένα σύστημα που έμαθε να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο", είπε/

Να ζητήσουν συγγνώμη Σημίτης- ΚΙΝΑΛ

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσει ο κ.Σημίτης αλλά και το ΚΙΝΑΛ ως πολιτικός διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι: Μια πολιτική απολογία ο πρώην πρωθυπουργός, την οφείλει.

Πηγή:capital.gr