Τζανακόπουλος: Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό
08/08/2018 21:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό

Πυροσβεστική και Αστυνομία έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν στην Ανατολική Αττική, επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σχετικά με την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς.

Στην πρώτη ενημέρωση οι αρχηγοί των δύο σωμάτων και ο Νίκος Τόσκας ανέφεραν το πώς εκτίμησαν οι ίδιοι την κατάσταση, πρόσθεσε και σημείωσε ότι "το ζήτημα των επιχειρησιακών ευθυνών είναι ζήτημα που θα απασχολήσει τις Αρχές, τη Διοίκηση και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με βάση τα στοιχεία θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση".

"Ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο επιχειρησιακό κέντρο από τις 23:30 και οι πληροφορίες που ερχόντουσαν δεν ήταν ασφαλείς. Ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγιστούν τα σημεία όπου υπήρχαν πολλοί νεκροί. Δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις βάσει μαρτυριών. Όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει νεκρούς πρέπει η πληροφορία να είναι διασταυρωμένη και επιβεβαιωμένη. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή της κατάσταση", συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό που με απασχολεί από εδώ και πέρα είναι αν θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να μην υπάρξει ανάλογη τραγωδία από εδώ και πέρα", συνέχισε και υπογράμμισε ότι "κανένας δεν αμφιβάλλει ότι υπήρχαν άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη εκείνη τη μέρα, όμως οι έρευνες δεν μπορούν να βασιστούν στις μαρτυρίες τους, αλλά θα προκύψουν από την έρευνα της Δικαιοσύνης".

Η συγγνώμη της κυβέρνησης, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι έμπρακτη, με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανακούφιση των πληγέντων, μίλησε για την αναβάθμιση και την αναμόρφωση του πολεοδομικού ιστού και της Πολιτικής Προστασίας

Όπως εξήγησε, "σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταγράψαμε τις ζημιές, τους πληγέντες, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Τα συνεργεία του Δημόκριτου βρίσκονται εκεί και κάνουν μετρήσεις για πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα".

Σε ό,τι αφορά την υπεύθυνη οικονομική πολιτική μετά τα μνημόνια την οποία ζήτησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως "σεν έχουμε διάθεση να γυρίσουμε σε σπατάλες του 2010. Καμία παροχολογία δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης. Είναι άλλο πράγμα τα μέτρα και άλλο οι μεταρρυθμίσεις"

Για την περικοπή των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ήταν ρύθμιση που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και φαίνεται ότι το 3,5% μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυτή την περικοπή. "Αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΟΙΚ όταν υπάρχουν τα στοιχεία", σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος

ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού. Η μετακίνησή μου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019", κατέληξε.

Πηγή:capital.gr