Τζανακόπουλος: Κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων προωθεί η κυβέρνηση
31/07/2018 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων προωθεί η κυβέρνηση

Τη δρομολόγηση της κατεδάφισης 2.500 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική προωθεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δείξει πως έχει τη βούληση δύσκολων πολιτικών αποφάσεων, την ώρα που η οργή των πολιτών για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής ξεχειλίζει.

"Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, η σχετική επιτροπή ολοκληρώνει σχέδιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, το οποίο θα παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο κ. Σταθάκης. Υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγιαλό, που προσδιορίζονται για κατεδάφιση στην Αττική. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Να... σώσει οτιδήποτε εάν σώζεται σε επικοινωνιακό και πολιτικό επίπεδο επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, που βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στις... συμπληγάδες των απανωτών λαθών της κατά την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Για δεύτερη συνεχή ημέρα, ο κ. Τζανακόπουλος, έσπευσε να πραγματοποιήσει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχειρώντας να απαντήσει στα απανωτά ραπίσματα που δέχεται το οικοσύστημα Τσίπρα-Καμμένου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κύμα των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων.

"Η κριτική, η αποτίμηση και ο πιθανός καταλογισμός ευθυνών είναι αναπόσπαστο στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η στάση του κ. Μητσοτάκη, της ΝΔ, μέρους Μέσων Ενημέρωσης δε μένουν σε αυτό. Έχουν κινήσει απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας και διαστρέβλωσης, για να κερδίσουν εντυπώσεις. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε αυτόν τον βούρκο. Θα αποτιμήσουμε, όταν έρθει η ώρα, όσα έγιναν ή δεν έγιναν, χωρίς καμία συγκάλυψη. Είναι, όμως, άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η τυμβωρυχία", υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων και λίγες ώρες μετά την ευθεία επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης κατά τη "μαύρη" Δευτέρα της Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για τις σημερινές δηλώσεις του (ο κ. Πολάκης δεν είπε ότι χρειάζεται η σφραγίδα ιατροδικαστή. Αυτή είναι άλλη μία διαστρέβλωση, το δεύτερο σημείο της δήλωσης αποσιωπήθηκε, ανέφερε) παραμένοντας στο γνωστό χθεσινό τέμπο όσον αφορά στο εάν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρών, πριν την περιλάλητη σύσκεψη της προηγούμενης Δευτέρας.

"Οι πληροφορίες έρχονταν από διαφορετικές υπηρεσίες. Έπρεπε να διασταυρωθούν. Αμέσως μόλις είχαμε διασταυρωμένες πληροφορίες, εγώ ενημέρωσα για την ύπαρξη νεκρών. Υπάρχει μία προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για δήθεν προσπάθεια να αποκρύψει νεκρούς. Οι νεκροί δεν αποκρύβονται, αλλά ούτε και εικάζονται", ανέφερε.

Ερωτηθείς για πιθανές ευθύνες της κ. Δούρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η ώρα της αποτίμησης δεν είναι αυτή. "Θα γίνει με νηφαλιότητα, χωρίς να συγκαλύψουμε την ευθύνη οποιουδήποτε. Θα κάνουμε τα πάντα, για να αποτιμηθεί η κατάσταση. Αυτό αφορά στα πρόσωπα της κυβέρνησης. Αναμένουμε και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πράξουν το ίδιο", είπε και επανέλαβε ότι η πολιτική αντιπαράθεση με αυτούς τους όρους αυτή την ώρα δεν είναι ορθή. "Ο κ. Μητσοτάκης είναι κομμάτι του πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε τη χώρα επί 40 χρόνια", σχολίασε.

Πηγή:capital.gr