Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
05/02/2019 16:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις πολιτικές απρέπειες του κ. Μητσοτάκη

«Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας ότι δεν «είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες».

«Το ύφος, το λεξιλόγιο, οι χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι τελικά ο ίδιος επιτελεί αυτά που καταγγέλλει» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Είναι ο ίδιος που καλεί τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει επιδείξει αναμφισβήτητη θεσμική προσήλωση καθ' όλη τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, να αγνοήσει τις θέσεις τόσο του προέδρου της κυβέρνησης που απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής όσο και εκλεγμένων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι «είναι ο ίδιος που εξαπολύει ανυπόστατες καταγγελίες, υιοθετεί ψευδείς ειδήσεις και ακροδεξιές πρακτικές, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των θεσμών και του κοινοβουλευτισμού» και, όπως πρόσθεσε, «το αποτέλεσμα είναι βεβαίως γκροτέσκο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο».

«Το γεγονός ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται να προσβάλλει τους θεσμούς και τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Αν ο ίδιος, μέσα στο στρατηγικό του αδιέξοδο και μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές του ήττες, αδυνατεί να ξεχωρίσει την πολιτική από την παραπολιτική, τις ύβρεις από την κριτική, την επιχειρηματολογία από την προπαγάνδα, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις λεκτικές, πολιτικές και θεσμικές του απρέπειες» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ