Τζανακόπουλος: Ακατανόητη η παραίτηση - Δεν υπήρξε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος
18/10/2018 12:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Ακατανόητη η παραίτηση - Δεν υπήρξε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος

Πολιτικά ακατανόητη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ( σε συνέχεια και σχετικής χθεσινής δήλωσης του Πάνου Σκουρλέτη).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ ωστόσο, άνοιξε εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα "ομπρέλα" προστασίας στον πρώην ΥΠΕΞ σχετικά με τις μομφές που δέχθηκε από τον Πάνο Καμμένο περί κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων.

Επ αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά για την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά.

Κανένα δίλημμα

Επιχειρώντας να αποκρούσει την κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ( ακόμη και από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ) ότι διάλεξε τον Πάνο Καμμένο αντί του Νίκου Κοτζιά με τη στάση του, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ( πολλάκις και εμφατικά) πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλημμα για τον πρωθυπουργό αποδίδοντας σχετικές ερμηνείες σε λανθασμένες εκτιμήσεις.

Στο δια ταύτα της απόφασης Τσίπρα να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε ότι είναι απόδειξη πως "δεσμεύει όλους σε μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση".

Επεσήμανε μάλιστα ότι η εν λόγω απόφαση Τσίπρα, συνιστά αποστολή μηνύματος και στον Π. Καμμένο καθώς ο πρωθυπουργός είναι αυτός που δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης θέτοντας και τους στόχους.

Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα

Επιμένοντας ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εναλλακτικά σενάρια για παράκαμψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Δ. Τζανακόπουλος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ακόμη και στο "κακό σενάριο" στο οποίο ο Ζάεφ θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές, δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα και θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη Συμφωνία, τον Μάρτιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την συνέχιση του βίου της, παραπέμποντας στη δέσμευση Καμμένου ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη Ν.Δ σε πρόταση δυσπιστίας.

Πηγή:capital.gr