Τζανακόπουλος: Αδιαμφισβήτητα τα σύνορα στο Αιγαίο
18/04/2018 11:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζανακόπουλος: Αδιαμφισβήτητα τα σύνορα στο Αιγαίο

Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν, περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες τις οποίες η Τουρκία θα πρέπει να αποδεχθεί διότι καλώς ή κακώς, τις έχει υπογράψει, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική του παρέμβαση (ΣΚΑΙ).

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με την επιχείρηση παρενόχλησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, είπε ότι ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν αμέσως ελληνικά μαχητικά και τα τουρκικά απομακρύνθηκαν ενώ δεν υπήρξε καν παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι η ρητορική της όξυνσης, δεν της έχει πάει καλά. Χάνει διαρκώς έδαφος στο πεδίο των διεθνών σχέσεων" και βρίσκεται "εξαιρετικά απομονωμένη".

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Άγκυρα "να μην μπλέκει τον ίσκιο της με το πραγματικό της μπόι".

Επικαλούμενος την οξεία αντίδραση της Ε.Ε, ανέφερε πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της ευρωπαϊκής Ένωσης. "Δεν κάνει τον διαιτητή η ΕΕ", είπε.

Σε ό,τι αφορά τους δύο στρατιωτικούς, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η επίσημη ενημέρωση από τον Γιλντιρίμ είναι ότι είμαστε στο τέλος της δικαστικής διερεύνησης.

Έχει διαφανεί ότι θέλει να διαπραγματευτεί πολιτικά η Τουρκία των θέμα των δύο στρατιωτικών είπε, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της διπλωματικά για να τελειώσει αυτή η ιστορία.

capital.gr