Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
25/01/2019 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τζαβάρας: Να σταματήσουν οι πλερέζες για τη θυματοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Να σταματήσουν όλες οι πλερέζες, η θυματοποίηση μπορεί να δημιουργεί συμπάθεια, αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να μας συμφιλιώσει με την ανοσιουργηματική πράξη που κάνουν σήμερα οι Συριζαίοι στο Κοινοβούλιο, μαζί με τους πρόθυμους που έσπευσαν από όλα τα άλλα κόμματα για να τους υποστηρίξουν, θα είναι στον αιώνα τον άπαντα ένα όνειδος και ένα στίγμα που θα τους χαρακτηρίζει». Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τις επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επειδή στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπάρχει τέτοια ξετσιπωσιά μεταξύ αυτών που προσποιούνται τα θύματα, γιατί όταν είσαι βουλευτής πρέπει να είσαι ανοιχτός και στους επαίνους και στις διαμαρτυρίες. Γιατί έχω προσωπικό παράδειγμα. Εγώ δεν ζήτησα τη συμπόνια κανενός, ούτε παρίστανα το θύμα, όταν τον Μάρτιο του 2013, στον Πύργο της Ηλείας, 200 τραμπούκοι με επικεφαλής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με είχαν κρατήσει όμηρο επί πέντε ώρες και εναντίον μου διέπρατταν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της παράνομης παρακράτησης» εξήγησε ο κ. Τζαβάρας.

«Τότε, κανένας δεν έδινε σημασία στο ότι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου προπηλακίζονταν για πράγματα, τα οποία, εν συνεχεία, αυτοί που με φασιστική νοοτροπία και φασιστικό τρόπο γινόντουσαν επικεφαλής και αυτουργοί αυτών των ασχημιών, στη συνέχεια έκαναν πολύ χειρότερα από αυτά για τα οποία μας κατηγορούσαν» πρόσθεσε.

«Αυτήν την υποκρισία, αυτή την ξετσιπωσιά, αυτήν την προσπάθεια να γενικευτεί ως κατηγορία εναντίον της Νέας Δημοκρατίας η κάλυψη τέτοιων πράξεων βίας, εγώ δεν την ανέχομαι. Είμαι θύμα βίας, την οποία την έχει διαπράξει εναντίον μου τον Μάρτιο του 2013 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλοί άνθρωποι, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προσπάθησα να παραστήσω το θύμα, δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, είμαι στην πολιτική και είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω στις ιδέες μου» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ερωτηθείς εάν υφίσταται θέμα εξομοίωσης περιστατικών βίας απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα εξομοίωσης, υπάρχει θέμα υποκρισίας, γελοιότητας και ξετσιπωσιάς. Καταδικάζω τη βία, καταδικάζω την τρομοκρατική βία που δεν την έχει καταδικάσει ποτέ κανένας Συριζαίος, καταδικάζω τη βία στον λόγο τον ρατσιστικό, καταδικάζω τη βια στις πράξεις, καταδικάζω κάθε μορφή βίας, αλλά δεν δέχομαι να συμμετάσχω σε ένα μελό, το οποίο οργανώνει ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του και τα στελέχη του, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να προσπαθούν να καλύψουν τη μεγάλη εθνική παραχώρηση στο Μακεδονικό, που συντελείται με τρόπο απαράδεκτο και με μία ενδοτικότητα που ποτέ κανένας πρωθυπουργός και κανένας υπουργός Εξωτερικών δεν συγχώρησε».

«Τα θέματα της βίας τα καταδικάζουμε, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτήν τη λογική της ευσπλαχνίας απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα που χρησιμοποιούν το πάθημά τους μόνο και μόνο για να καλύπτουν με συμπάθεια την ανυπόφορη, την εντελώς απαράδεκτη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα να παραχωρήσουν τη γλώσσα και την εθνικότητα τη μακεδονική στους Σκοπιανούς. Αυτά δεν συμψηφίζονται» τόνισε.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών, έπειτα και από σχετικές δηλώσεις του κ. Νίμιτς, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε: «Αυτοί που κατηγορούσαν όλους τους προηγούμενους ότι είναι δούλοι των Αμερικανών σήμερα δεν κάνουν ούτε ένα βήμα, αν δεν πάρουν ένα νεύμα από τον κ. Νίμιτς ή από τους άλλους εκπροσώπους των μεγάλων δυνάμεων [...] Ο κ. Καραμανλής και η κ. Μπακογιάννη χρειάστηκε και δεν δείλιασαν να πάνε κόντρα στον πλανητάρχη Μπους όταν έπρεπε να υπερασπιστούν τη Μακεδονία και το έκαναν».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, υπογράμμισε: «Με κάλυψε, γιατί με πολύ απλά λόγια λέει ότι η βιασύνη αυτή κάτι προδίδει. Δεν χρειαζόταν να βιαστούμε. Το μόνο επιχείρημα που έχει ο κ. Τσίπρας και όλοι αυτοί που πλέον γοερά διαμαρτύρονται για τις ακροδεξιές επιθέσεις που δέχονται, το μόνο που βρίσκουν να πουν ως επιτυχία για τη συγκεκριμένη συμφωνία, είναι ότι δίνει τέλος σε μία παράταση 27 χρόνων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ