Τσίπρας: Πάλι φταίει ο Σαμαράς...
22/05/2016 21:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Πάλι φταίει ο Σαμαράς...

Τρία πράγματα είπε σήμερα ο Τσίπρας προσπαθώντας να κρύψει το δικό του «θρήνο» μετά τα μοιρολόγια των Συριζαίων όλο το Σαββατοκύριακο.

Πρώτον, είπε ότι κακώς το καταψηφίζει η αντιπολίτευση και δη η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό το νομοσχέδιο γιατί είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Δεύτερον, αναφερόμενος προφανώς σε κάποια άλλη χώρα και σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που καμία σχέση δεν έχει με το υπό συζήτηση και ψήφιση, είπε περίπου ότι πήρε και φιλολαϊκά μέτρα και άρχισε να μοιράζει ως μαυρογιαλούρος υποσχέσεις για ποτάμια και για γεφύρια που θα φτιάξει.

Τι πλεονάσματα έβγαλε, τι το προσδιόρισε και στα 1,7 δις και άρχισε να μοιράζει 700 εκ ευρώ σε ανθρωπιστική κρίση, σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σε προγράμματα ανεργίας και ενίσχυσης της εργασίας… Ο Τσίπρας στη χώρα των θαυμάτων κυριολεκτικά.

Εκεί που έδωσε τα ρέστα του βέβαια ήταν όταν περηφανευόταν για το νέο ταμείο που επέβαλαν οι δανειστές και δήλωνε περιχαρής για το δικό του ξεπούλημα.

Και για να πει αυτά εξέφρασε αρχικά το παράπονό του που δεν τα ψηφίζει η ΝΔ. Αλλά το φοβερό με τον Τσίπρα είναι ότι ακόμα τον στοιχειώνει στο Μαξίμου το «φάντασμα» του Σαμαρά. Αν πάρουμε τις μετρητοίς τα όσα είπε μάλλον δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση και ΝΔ, ούτε Μητσοτάκης αλλά μόνο Σαμαράς.

Είπε ο Τσίπρας: «Η αντιπολίτευση και ο Μητσοτάκης είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο. Λένε όχι στη συμφωνία που μαζί ψηφίσαμε το περασμένο καλοκαίρι» κάνοντας λόγο για «ακραίο πολιτικό σουρεαλισμό» και αφού επικαλέστηκε δημοσιεύματα που θέλανε τη ΝΔ να ψηφίζει τα κόκκινα δάνεια και το υπερταμείο αναρωτήθηκε για την αλλαγή στάσης της Συγγρού: «Τι μεσολάβησε;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η δήλωση Σαμαρά δεν άφηνε περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει ναι.

Απέλπιδες προσπάθειες του Τσίπρα να πείσει τους βουλευτές του αλλά έτσι και αλλιώς έχουν ημερομηνία λήξεως, «η Νέμεσις δε θα αργήσει».