Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει για Κομισιόν όποιον είναι αντίπαλος του Βέμπερ
12/05/2019 21:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει για Κομισιόν όποιον είναι αντίπαλος του Βέμπερ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει για υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν όποιον από τις προοδευτικές δυνάμεις είναι αντίπαλος του Μάνφρεντ Βέμπερ και των πολιτικών του ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα, παρότι διευκρίνισε ότι το κόμμα του ανήκει στην "ευρωπαική Αριστερά".

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα χρησιμοποίησε εξόχως επιθετικούς χαρακτηρισμούς για τον υποψήφιο του ΕΛΚ, λέγοντας πως είναι "Δεν εχει καμία ελπίδα να εκλεγεί. Είναι απελπιστικά ακραίος, απελπιστικά ρατσιστής" και συμπληρώνοντας ότι : "Ούτε ο Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ούτε ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας".

Αξιοποιώντας τον "καυγά" που άναψε με την Ν.Δ με αφορμή αναφορά του κ. Μητσοτάκη για ενδεχόμενο συμπεφωνημένης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη επταήμερης εργασίας, ο κ. Τσίπρας, επέκτεινε την κριτική του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ισχυριζόμενος πως θέλει να επιστρέψει την χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα.

Από την ομιλία του κ. Τσίπρα δεν έλειψε εκτενής αναφορά του σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου καθώς και στα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση.

Παραλλήλως, μίλησε για δημοσκοπήσεις που διορθώνουν "διακριτικά" τα ποσοστά τους για να μην εκτεθούν το βράδυ των ευρωεκλογών, διατρανώνοντας την πεποίθησή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής της 26ης Μαίου.

Από την ομιλία του πάντως απουσίασε -και πάλι- οποιαδήποτε αναφορά στο ΚΙΝΑΛαπέναντι στο οποίο επιχειρεί να χαμηλώσει πολιτικά τους τόνους.

Ο κ. Τσίπρας φλέρταρε και με τη νέα γενιά ψηφοφόρων: Δεν θα ζητήσουμε ποτέ λευκή επιταγή, ιδιαίτερα από την νέα γενιά είπε, σε σχεδόν απολογητικό τόνο για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, λέγοντας ότι έσφιξαν τα δόντια για να βγει η χώρα από την κρίση.

"Η εντολή που ζητάμε είναι σαφής: Να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για τους πολλούς. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι βρεθήκαμε εδώ για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των πολλών", είπε και επανέλαβε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον "Σεπτέμβρη- Οκτώβρη".

Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

για Ν.Δ

*Δεν έχουν κανένα αφήγημα γιατί διαψεύστηκαν οι καταστροφολογικές τους προβλέψεις.
Θα διαψευστεί και η πρόβλεψή τους ότι θα κερδίσουν τις ευρωεκλογές για αυτό βρίσκονται σε πανικό.


*Ήδη οι δημοσκοπικές εταιρείες που φοβούνται μη εξευτελιστούν τελείως το βράδυ των εκλογών, άρχισαν να μαζεύουν διακριτικά τις ψεύτικες διαφορές επιστημονικής φαντασίας, μπας και καταφέρουν να περισώσουν τα προσχήματα.

*Όσο όμως θα αναγκάζεται να μιλά προγραμματικά ο κος Μητσοτάκης, τόσο θα αναγκάζονται να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Γιατί ο κος Μητσοτάκης είναι μόνος υποψήφιος Πρωθυπουργός που έχει περάσει από τη πολιτική ζωή του τόπου που κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος δε μοιάζει με υπόσχεση αλλά με απειλή.

*Σήμερα όμως κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, το τερμάτισε.
Έσπασε όλα τα κοντέρ. Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε μεθαύριο στη Βουλή, αυτός δεσμεύθηκε για την κατάργηση του 5ήμερου και τη καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας. Να συνάπτεται λέει επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη.
Να μην υπάρχουν ούτε Κυριακές, ούτε γιορτές, ούτε σχόλες ούτε ανάπαυλά για τους εργαζόμενους.
Και όλο αυτό λέει στο όνομα της προόδου.
Που εμείς δεν την καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε κολλημένοι στο χθες
Γιατί βρε αδελφέ, όλο αυτό θα γίνεται στο όνομα της συμφωνίας εργοδοτών- εργαζομένων.
Που σε μια αγορά εργασίας που έχει ένα εκατομμύριο άνεργους, θα συμφωνεί με απολύτως ισότιμους όρους με τον εργοδότη, να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες, θα απολύεται. Αυτή είναι η ισοτιμία.

*Η αλήθεια είναι πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία για αυτό.

*Σήμερα ξεπέρασε ακόμα και το ΔΝΤ. Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο.
Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στην εποχή των μνημονίων, του ΔΝΤ ενώ με αυτά που προτείνει αποδεικνύει ότι έχει όραμα πιο μεγάλο.
Να μας οδηγήσει κατευθείαν πίσω στον 18ο αιώνα. Στην εποχή του εργασιακού Μεσαίωνα.


*Για αυτό λοιπόν σας λέω δεν είναι τυχαίο, ούτε ότι δεν αφήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, δεν τον αφήνουν να έρθει σε ντιμπειτ γιατί καταλαβαίνουν ότι θα του ξεφύγουν τέτοια που ναι το πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ
Ούτε η επιλογή του να ρίξει κίτρινο και μαύρο στο πολιτικό διάλογο είναι τυχαία. Γιατί η μαύρη προπαγάνδα είναι η μοναδική τους διέξοδος για να κρύψουν το αποκρουστικό πρόγραμμα του κου Μητσοτάκη για την οικονομία και τη κοινωνία.

*Μια μας λένε τα μέτρα είναι δικά τους και τα αντιγράφουμε.
Την άλλη μας λένε είναι άκρατος λαικισμός.
Τη μια μας λένε ότι η 13η είναι καλοδεχούμενη αλλά είναι μισή σύνταξη.
Την άλλη μας λένε ότι είναι ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα.αν η 13η Σύνταξη είναι ξεδιάντροπο επίδομα, τι διαμαρτύρεστε που δεν είναι μεγαλύτερη;

*Αυτό δεν είναι απλά πολιτική αμηχανία , πρόκειται για πολιτικό αυτοεξευτελισμό.
Και αν είναι ανέφικτος λαικισμός με τον οποίο συνεχίζετε να μη συμφωνείτε και για αυτό σήμερα δε δεσμεύτηκατε αν εκλεγείτε να τη διατηρήσετε, τότε γιατί θα έρθετε να τη ψηφίσετε μεθαύριο;

Γιατί εκτός από πολιτικό βέρτιγκο, δεν έχουν και το θάρρος, τη πολιτική εντιμότητα να πουν διαφωνώ και δε θα τη ψηφίσω.
Αλλά δυστυχώς για σας δε μπορείτε να κρυφτείτε.
Και αν προσπαθούν μέσα από fake news, έρχεται ο κος Βεμπερ και σας μαρτυράει.
Δηλώνοντας το ίδιο βράδυ των ανακοινώσεων ότι δε θα πληρώνουν οι άλλοι ευρωπαίοι τις συντάξεις των ελλήνων.

Βέμπερ

Σίγα κύριε Βέμπερ. Μην είστε τόσο χουβαρντας.
Τα λεφτά αυτά δίνονται από το υστέρημα και από τους κόπους του ελληνικού λαού.
Και αν δε το μάθατε, η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Να κάνετε κουμάντο στη Βαυαρία και όχι στις επιλογές της κυρίαρχης ελληνικής κυβέρνησης.

*Ο ελληνικός λαός να γνωρίζει όμως.
Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ψήφο σε Βέμπερ για Πρόεδρο της Κομισιόν.
Αρα ψήφος για να μπουν εμπόδια την επόμενη μέρα ώστε τα μέτρα αυτά να μην γίνουν μόνιμα.

Και φυσικά ψήφος στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές θα σημάνει νέες περικοπές στις συντάξεις και εργασιακό μεσαίωνα, που όσο και αν προσπαθεί δε μπορεί ο κος Μητσοτάκης να αποκρύψει.

Πηγή: capital.gr