Τσίπρας: Με υπονομεύουν γιατί δεν συμφωνούν με τις δικές μου μειώσεις στις συντάξεις!
28/11/2015 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας: Με υπονομεύουν γιατί δεν συμφωνούν με τις δικές μου μειώσεις στις συντάξεις!

Ξαναζεσταμένη σούπα το διάγγελμα του Τσίπρα μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ψάχνει σανίδα σωτηρίας για να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στους άλλους. Μίλησε ως «ανεύθυνος άρχοντας» του τόπου και τώρα που πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να φέρει στους πολίτες το λογαριασμό για τον οποίο ο ίδιος έχει δεσμευτεί επιχειρεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να πει ότι φταίει …ο Χατζηπετρής.

Για την ακρίβεια ο Τσίπρας συμπεριφέρεται ακόμα ως αντιπολιτευόμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Είπε ο πρωθυπουργός: «Απαιτείται επομένως υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση. Από όλο το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, σήμερα, αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική, θεσμική και ηθική εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δομική και διαρκή κρίση και έχει να διαχειριστεί τις καθόλου εύκολες εσωκομματικές της διαδικασίες. Το σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει. Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί θεσμικό πυλώνα του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς σήμερα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Μάλιστα προέβη και σε παραχάραξη των θέσεων της ΝΔ για τα hotspots για να ισχυριστεί ότι η ΝΔ «υπονομεύει τη διεθνή θέση της χώρας».

Αλλά εκεί που έπαιξε τα ρέστα του ο Τσίπρας ήταν το ασφαλιστικό όπου και πάλι κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «συνεχίζουν να κρατούν στάση υπονομευτική». Και τι είπε λίγο πολύ; Ότι υπονομεύεται η χώρα γιατί οι άλλοι δεν συμφωνούν με τις μειώσεις στις συντάξεις που φέρνει ο Τσίπρας. Χοντρικά το νόημα της κριτικής του προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν ότι επειδή οι συντάξεις είχαν μειωθεί επί των ημερών τους θα πρέπει να συμφωνήσουν και στις μειώσεις των συντάξεων που φέρνουν ο Τσίπρας με τον Καμμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ!

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Αυτοί, που από το 2010 έως σήμερα, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 11 διαφορετικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων. Αυτοί που χρέωσαν με δισεκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία με το καταστροφικό PSI. Σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε έναν διάλογο συντεταγμένο. Τους ζήτησα, τουλάχιστον, να συνταχθούν σε μια κοινή εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς περαιτέρω μειώσεις συντάξεων. Αρνήθηκαν. Ίσως πιστεύουν ότι έτσι αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους. Βάζουν τη κομματική τους επιβίωση πάνω από τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων. Θα διαψευστούν. Η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της, ώστε μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει -και έχουμε ψηφίσει άλλωστε από κοινού τον περασμένο Αύγουστο - να καταστήσουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις . Ο διάλογος θα διεξαχθεί συντεταγμένα, πρώτα στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και ακολούθως στη Βουλή. Θα διεξαχθεί ούτως ή άλλως και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποια θα είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Θα επιχειρήσει να επηρεάσει τη θέση των αδελφών της ευρωπαϊκών κομμάτων υπέρ των ελληνικών θέσεων; Ας το ελπίσουμε».

Το πράγμα αν δεν ήταν τραγικό για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και τις οικογένειές τους που θα χάσουν τα εισοδήματά τους, είναι απλά γελοίο. Δηλαδή ο Τσίπρας δεν θα φέρει μειώσεις στις συντάξεις αλλά αυξήσεις και εξορθολογισμό και κάλεσε τα άλλα κόμματα για να μοιραστούν μαζί του τη δόξα; Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο πρωθυπουργός. Έχει και η κοροϊδία τα όριά της.

Πάντως παρατηρήθηκε παρεμπιπτόντως και η πρώτη ουσιαστική σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Λεβέντη και Καμμένου που είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Τι σημαίνει αυτό; Προάγγελος για τη διεύρυνση της κυβέρνησης;

Κατά τ’ άλλα ο Τσίπρας επιχείρησε τώρα που πιέζεται πολιτικά να μεταθέσει το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία του στους άλλους και να εμφανιστεί ως ο «Ρομπέν των Ελλήνων» μπας και διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την οργή που συσσωρεύεται στην κοινωνία από την ανερμάτιστη πολιτική του που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό.

«Η χώρα, - είπε- σε αυτή τη κρίσιμη καμπή, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται εθνική συνοχή, λαϊκή ενότητα και πολιτική σταθερότητα. Το στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκτηση της κυριαρχίας μας έναντι των δανειστών, θα πετύχει. Ήδη οι συσχετισμοί αλλάζουν στην Ευρώπη. Και σε μια Ευρώπη που αλλάζει η Ελλάδα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με τη κοινωνία όρθια».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kentrikos avatar
    Kentrikos 29/11/2015 18:06:10

    ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΙΚΑΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΝΟΕ 2014 Η ΤΟΝ ΝΟΕ 2015 ? ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑ ΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΣΙΓΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ. ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ.

  2. Kentrikos avatar
    Kentrikos 29/11/2015 18:09:05

    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΤΗΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.