Τσίπρας και Καμμένος βουλιάζουν αγκαλιά με το Noor One
18/07/2017 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας και Καμμένος βουλιάζουν αγκαλιά με το Noor One

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Αυτό μας θύμισαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από την Ικαρία με τις οποίες ανταπόδωσε στον Τσίπρα τη στήριξη που του παρέχει.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει η φράση που φέρεται να έγραψε ο Πλάτωνας, ας το πούμε πιο λαϊκά για να το καταλάβει και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός, καθ’ ότι… δεν φημίζονται για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους.

«Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα», λέει ο σοφός λαός και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι η κοπριά και ποιος τα λάχανα. Ο Καμμένος μας… απείλησε ότι θα είναι για πάντα μαζί.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στέλνοντας για μια ακόμη φορά μήνυμα ενότητας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Mε τον Αλέξη τον Tσίπρα βρεθήκαμε μαζί σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο Αλέξης είναι αριστερός και εγώ ανήκω από μία οικογένεια της κεντροδεξιάς που συναντήθηκε με ένα ευρύτερο πατριωτικό χώρο και του παλιού ΠΑΣΟΚ και δημιουργήσαμε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ιδεολογικά έχουμε διαφορές. Όμως για ποιο λόγο είμαστε μαζί;

Είμαστε μαζί για δύο θέματα, το πρώτο είναι ότι δεν έχουμε καμία αναστολή να χτυπήσουμε τη διαφθορά της μεταπολίτευσης, εμείς δεν έχουμε σκελετούς στα ντουλάπια μας ούτε τα έχουμε αρπάξει από κανέναν, ούτε έχουμε υποχρέωση σε κανέναν. Το δεύτερο διότι αποφασίσαμε μαζί να βγάλουμε τη χώρα από τα δεινά των μνημονίων, από τα δεινά των δανειστών, με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα συνθλίψει τις πλατιές μάζες του ελληνικού λαού.

«Τις διαφορές μας τις πολιτικές και τις εκφράζουμε και τις δείχνουμε στις ψηφοφορίες. Όμως θα είμαστε μαζί μέχρι τέλους. Μην ελπίζουν ότι θα βάλουν μεταξύ μας διαόλους να μας χωρίσουνε, ούτε να δημιουργηθεί έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Έχουμε περάσει πολλές φουρτούνες μαζί, περάσαμε τα δύσκολα, δεν θα βρουν τώρα που είναι τα εύκολα, όσο και αν ψάξουν, λόγο για να χαλάσει αυτή η συνεργασία που είναι προς όφελος της πατρίδας μας».

Αυτά τα ωραία είπε ο Καμμένος αλλά… κουβέντα για τους ισοβίτες, ούτε λέξη για το ναρκοπλοίο και τα παιχνίδια που παίζει. Και σα να μην έφτανε αυτό σήμερα η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε ο Καμμένος να πάει και να «απολογηθεί» όχι τώρα αλλά τον Σεπτέμβριο. Σιγά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, ας μην πάει καθόλου ο εκλεκτός σας φίλος. Άλλωστε, έχει να ασχοληθεί με τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ισοβίτες, που να βρει χρόνο;

Το δυσάρεστο, αν και το περιμέναμε, είναι ότι Αλέξης και Πάνος πάνε πακέτο, εκτός κι αν ο Τσίπρας εξασφαλίσει πρώτα νέο συνεταίρο και τον πετάξει από το πλοίο πριν βουλιάξουν μαζί.

Κομματάκι δύσκολο...