Τσίπρας για ενδεχόμενη διαδοχή του: Δεν έχω να αποδείξω τίποτα
12/06/2019 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας για ενδεχόμενη διαδοχή του: Δεν έχω να αποδείξω τίποτα

"Δεν έχω να αποδείξω τίποτα" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για το τι θα πράξει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εάν χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα απέφυγε να απαντήσει για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το μόνο που έχει στο μυαλό του αυτή την ώρα είναι το πώς θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, επιτέθηκε ξανά στον Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις παρεμβάσεις του σαν "προβλέψεις μπακαλικής" ενώ επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ίδιο "τρομοκρατικό" δίλημμα και για τις εθνικές εκλογές ότι εάν κερδίσει η Ν.Δ τότε θα υπάρξουν απολύσεις και μείωση σε δαπάνες του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Τσίπρας άδειασε μεγαλοπρεπώς την Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά και τον Νίκο Βούτση για την υπόθεση των μετατάξεων που προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση και είπε ότι "Χρωστάμε συγγνώμη για αυτό όχι στα μέλη μας και στο κόμμα μας αλλά στον ελληνικό λαό".

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

*Καταφέραμε να έχουμε γεμάτα τα ταμεία για αυτό και μπορούμε να μειώσουμε τα πλεονάσματα από το 2020 και μετά. Προσθέσαμε και άλλα στο Μέγαρο Μουσικής. Τα μέτρα μας είναι απολύτως κοστολογημένα.

*Οι αντίπαλοί μας λένε ότι μπορούν να κάνουν γενναίες ελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

* Η Ν.Δ λέει μείωση φόρων έναντι μείωση δαπανών. Δαπάνες είναι μισθοί, συντάξεις και επιδόματα

*Οι αιτιάσεις που ακούγονται είναι από συγκεκριμένους κύκλους εντός της χώρας, όπως ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, κάνοντας τον λαγό του κόμματος που υποστηρίζει. Δεν είναι δουλειά του να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής" . Κάποιοι στην κομισιόν όχι όλοι, όπως ο Βέμπερ και ο Ρέγκλινγκ άφησαν ενστάσεις που δεν έχουν καμία βάση.

*Αν επικρατήσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, θα εφαρμοστεί. Αλλά αν όχι θα γίνουν ελαφρύνσεις μόνο για τις επιχειρήσεις

*Λάθος αυτό που έγινε με τις μετατάξεις. Δεν το γνώριζα. Βαριά σκιά στο πολιτικό μας σύστημα. Χρωστάμε συγγνώμη για αυτό όχι στα μέλη μας και στο κόμμα μας αλλά στον ελληνικό λαό

*Σέβομαι την Δικαιοσύνη αλλά θα κάνω δυο σχόλια. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση που δεν τιμά το πολιτικό σύστημα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής μας. Διεθνές αλλά με επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Εμείς δεν είπαμε θα τους πάμε μέχρι τέλους, ούτε στήσαμε ειδικά δικαστήρια. Εμπιστευτήκαμε την Δικαιοσύνη. Πολύ μεγάλη καθυστέρηση του ελέγχου και την διερεύνηση για Novartis. Ο κ. Αγγελής ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο και κάνει εκτιμήσεις για την διαδικασία της Δικαιοσύνης.

* Φάγαμε τα μούτρα μας με τις τηλεοπτικές άδειες.

*Εμείς δεν έχουμε ανοιχτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη. Άλλοι έχουν λόγο να θέλουν να ελέγξουν την δικαιοσύνη. Οι δικαστές δεν είναι ούτε δικοί μας ούτε δικοί τους.

*Δεν μπόρεσα να αλλάξω την άποψή του κ. Κοτζιά να μην είναι υποψήφιος. Θα είναι χρήσιμος πολίτης και πολιτικός για την πατρίδα και την Αριστερά.

*Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Η πολιτική μου παρουσία έχει γνώμονα να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και στην πατρίδα.

Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Είναι λυπηρό ότι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και σήμερα, αρνείται να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες τον εξανάγκασαν να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γι' αυτό άλλωστε και επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, χωρίς να συνειδητοποιεί την καταστροφή που προκάλεσε στους πολίτες και τους θεσμούς της χώρας.

Οι Έλληνες έχουν ήδη ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εκείνος θα το αντιληφθεί το βράδυ της 7ης Ιουλίου".

Πηγή:capital.gr