Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε too little too late για την καθημερινότητα των πολιτών
01/06/2019 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε too little too late για την καθημερινότητα των πολιτών

"Τoo little too late" (πολύ λίγα, πολύ αργά). Αυτή ήταν η παραδοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφορικά με το τι έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την καθημερινότητα των πολιτών. Ανέφερε ωστόσο ότι αυτή η κριτική είναι "αυστηρή".

"Κυρίως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η δημόσια διοίκηση άλλαξε ριζικά τη σχέση με τον πολίτη. Αλλά βήματα έγιναν. Τεχνογνωσία δημιουργήθηκε. Παρακαταθήκη για το μέλλον υπάρχει" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το μήνυμα της μεσαίας τάξης στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι "έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θα θέλαμε, να τους πείσουμε ότι δεν αδιαφορήσαμε για την ποιότητα των μεσαίων στρωμάτων". Σημείωσε ωστόσο ότι "ήμασταν όμως αναγκασμένοι να κινηθούμε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο με ανόητους καταναγκασμούς που μας επιβλήθηκαν".

Σε άλλο σημείο και αναφορικά με την αίσθηση αλαζονείας και την όλο και μεγαλύτερη απόσταση που χωρίζει τους κυβερνητικούς παράγοντες από τους πολίτες και ειδικά την Αριστερά, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως "κατανοώ πώς και γιατί μπορεί να δόθηκε η εντύπωση ότι δεν ήμασταν αρκετά κοντά στην κοινωνία για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της αλλά και για να βλέπουμε τον πραγματικό αντίκτυπο της πολιτικής μας στις ζωές των ανθρώπων". Και συνέχισε "η αλήθεια είναι ότι πράγματι δεν είχαμε φανταστεί τις δυσκολίες του εγχειρήματος να στήσεις στα πόδια της μια γκρεμισμένη οικονομία, μια καθημαγμένη κοινωνία, μια δύσκαμπτη δημόσια διοίκηση".

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε αποστάσεις από το "δόγμα Πολάκη" ότι "θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν στη φυλακή", λέγοντας ότι "προσωπικά δεν υιοθέτησα ποτέ τον "δικαστικό δρόμο για τον σοσιαλισμό", αντίθετα δήλωσα τις αντιρρήσεις μου, τον διακωμώδησαν σε κάθε ευκαιρία".

Πηγή:capital.gr