Τροπολογία για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου καταθέτει η ΝΔ
07/11/2017 16:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τροπολογία για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου καταθέτει η ΝΔ

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την τοποθέτησή του από βήματος Βουλής, μέσω της οποίας επιτέθηκε στον περιλάλητο νόμο Παρασκευόπουλου και στον απόηχο της δήλωσης του πρώην υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΖΙΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση της παράταξης να φέρει άμεσα τροπολογίες, οι οποίες θα καταργούν το νόμο και θα ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

"Στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή έθεσα στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα μας. Μίλησα για τις επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν. Την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος. Τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα. Την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε, παράλληλα, πως σε όλα όσα έφερε στο προσκήνιο στην Ολομέλεια, ο κ. Τσίπρας "απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα. Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που απηύθυνε ακόμα μία έκκληση προς τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. "Η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας. Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της...Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

capital.gr