Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες!
29/01/2016 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες!

Θαυμάστε βουλευτή και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάκης Μπαλαούρας το όνομά του και διαβάστε τι είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ο κ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Προτού όμως απαντήσει, ο ίδιος ο κ. Μπαλαούρας ζήτησε να τοποθετηθεί για το κατέβασμα της παράστασης του Εθνικού «η ισορροπία του Nash». Με απλά λόγια δεν τον πίεσε κανείς να τοποθετηθεί, ο ίδιος θέλησε να προκαλέσει.

Αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή και το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της πειραματικής σκηνής του Εθνικού.

«Εγώ λέω ότι είναι το ίδιο» είπε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γράψει βιβλίο που θα γίνει θεατρικό ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και στο γεγονός ότι το μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός έγραψε όσα πιστεύει ότι έπραττε η 17 Νοέμβρη και το υλικό χρησιμοποιήθηκε σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

«Όχι, δεν είναι» απάντησε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας: «Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου...».

«Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του ο δημοσιογράφος και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε: «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε.

«Είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθεί ο λαός να πάρουν την εξουσία...».

«Υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Όχι» απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένες διαφορές. Εξυπηρετεί η διάκριση γιατί η φασιστική ιδεολογία έχει μια εξολοθρευτική μαζική αντίληψη των πραγμάτων...».

«Ενώ ο Ξηρός είχε μια πιο εξατομικευμένη αντίληψη;» ήταν το επόμενο ερώτημα.

«Όχι μόνο εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και αυτό έχει μια τεράστια διαφορά κατά την γνώμη μου» τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και συμπλήρωσε: «Δεν υποστηρίζω καμία απ' αυτές αλλά διακρίνω».

«Πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση ένας Ρουπακιάς από έναν Ξηρό;» ήταν το επόμενο ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο σε μια συζήτηση πνευματικού επιπέδου...» σχολίασε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Αυτά τα λέει ένας βουλευτής του κοινοβουλίου. Τα μέλη της «17Ν» είχαν έναν... ανθρωπισμό και σκότωσαν 23 ανθρώπους. Αν δεν είχαν δηλαδή πόσους θα μακέλευαν;

Τι πάει να πει μια άλλη αντίληψη της κοινωνίας. Δολοφόνοι του χειρίστου είδους ήταν. Προδότες της Αριστεράς και των αξιών που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται ο Μπαλαούρας και η παρέα του. Αλλά δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα υπέρ της... ένοπλης δράσης. Άραγε αν βάλει καμιά βόμβα και σκοτώσει κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κάποιος τρελαμένος τρομοκράτης τι θα λέει ο Μπαλαούρας; Ότι είχε ανθρωπισμό;

Έλεος, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Ας τους μαζέψει ο Αλέξης. Κι αν δεν μπορεί ας τους στείλει στον αγύριστο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάσος avatar
  Τάσος 29/01/2016 16:19:11

  Αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι αν δόθηκε αμοιβή στον Ξηρό για την χρησιμοποίηση του βιβλίου. Γιατί κάτι τέτοιο υποψιάζομαι, ότι γι' αυτό έγινε η όλη φάση.

 2. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 29/01/2016 16:46:24

  Είναι σαλεμένοι, είναι αγράμματοι, ανίκανοι, θρασύτατοι και μετά βίας η νοημοσύνη τους μπορεί να αγγίξει τα βούρλα. Θα μπορούσαν να είναι ότι θέλουν αρκεί να μην κυβερνούσαν την χώρα και να την καταστρέφουν. Αρκεί να μην εξευτέλιζαν τους πολιτειακούς θεσμούς με τα λεγόμενά τους και τις συμπεριφορές τους. Από την άλλη βέβαια ίσως να είναι καλύτερα και να απαλαγούμε μιά και καλή με το ζήτημα αριστερός και αριστερά στην Ελλάδα, ελπίζουμε τουλάχιστον ......να καταλάβει ο έλληνας τι είναι αυτοί που ψήφισαν, τι πρεσβεύουν και αν μπορούσαν να βοηθήσουν αυτά τα άτομα την χώρα μας να ορθοποδήσει. Μέσα σε ένα χρόνο διακυβέρνησης κατάφεραν να εξαγριώσουν και τους " συμπαθούντες " την αριστερά, για τους μη συμπαθούντες δεν το συζητάμε....

 3. δημης avatar
  δημης 30/01/2016 00:45:59

  " ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου..."......
  Πρός τα πού κύλισαν τη ρόδα οι εκάστοτε τρομοκράτες ;;;;;;;;; Προς ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ στη χαλάρωση της εκάστοτε εξουσίας....

  Καθαρα ΚΝΙΤΙΚΗ παλαιά νοοτροπία...
  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Κύριε.... και θέλει τιμωρία (κοινώς μπαλαούρο).....
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/01/2016 01:31:35

  Δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα υπέρ της... ένοπλης δράσης.


  Γιατι,η "αριστερά" και οι αξίες της είναι ή ήταν ποτέ κατά της ένοπλης δράσης;
  Τίποτε δεν πρόδωσε η 17Ν.Τα ίδια με τους αντάρτες έκανε.Και στην Αμερική μετά τον εμφύλιο πόλεμο,η Κου Κλουξ Κλαν συγκροτήθηκε από Νότιους που δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι ο πόλεμος και η "ένοπλη δράση" τέλειωσαν.Μπορούμε να πούμε ότι η Κου Κλουξ Κλαν "πρόδωσε" κάποιες άλλες "αξίες" που υποτίθεται είχε το στρατόπεδο των Νοτίων;Φυσικά όχι,τις ίδιες "αξίες" είχαν.Και η 17Ν τις ίδιες αξίες της αριστεράς έχει με αυτούς που φωνάζουν άλλωστε ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς.
  Το πρόβλημα το έχουν κάποιοι εκτός αριστεράς που ΄"σέβονται και τιμούν" κάποιους απροσδιόριστους "αγώνες" της αριστεράς που δεν περιέχουν "ένοπλη δράση" .

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 30/01/2016 08:03:09

  Οι απόψεις του κ. Μπαλαούρα φαίνονται «αιρετικές» και ενοχλούν, γιατί υπολανθάνει σ’ αίτιες η πεποίθηση ότι τα εγκλήματα των τρομοκρατών της 17ης του Νοέμβρη είναι «πολιτικά». Είναι όμως; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ!
  Σε μια δημοκρατικά συντεταγμένη πολιτεία ο χαρακτηρισμός ενός εγκλήματος ως πολιτικού προϋποθέτει την ανάμειξη και τη δραστηριοποίηση του εγκληματία στο χώρο της πολιτικής. Πολιτικό έγκλημα χωρίς πολιτική είναι κάτι το αδιανόητο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση η πολιτική απουσιάζει παντελώς. Και αυτό, γιατί στα δημοκρατικά καθεστώτα η πολιτική ασκείται στο άπλετο φως της διαφάνειας με βάση προγραμματικές θέσεις που δοκιμάζονται στο forum των πολιτικών αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων (ακόμη και στη περίπτωση κατά την οποία οι θέσεις αυτές δε συνδέονται πάντοτε και υποχρεωτικά με την αποδοχή της υπάρχουσας κοινωνικής οργάνωσης και του ισχύοντος συστήματος διακυβέρνησης). Σε καμιά περίπτωση όμως η πολιτική δεν ασκείται αποκλειστικά και μόνο στο σκοτάδι της συνωμοτικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος από «αγνώστων λοιπών στοιχείων» μασκοφόρους και κουκουλοφόρους, οι οποίοι:
  1. Μετατρέπουν τα προσωπικά τους αδιέξοδα και το αντικοινωνικό τους μίσος σε μια ιδιότυπη πολιτική ιδεοληψία, που βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική.
  2. Απονέμουν αυθαίρετα στον εαυτό τους την τριπλή, ταυτόχρονα, ιδιότητα, του εισαγγελέα, του δικαστή και του δημίου, αυτοανακηρυσσόμενοι, κατά παράβαση των κειμένων νόμων, σε αυτόκλητους τιμωρούς.
  3. Υιοθετούν ως μοναδική «πολιτική» δραστηριότητά τους τη φυσική εξόντωση ανύποπτων θυμάτων, τα οποία επιλέγουν με δικά τους –εντελώς υποκειμενικά--κριτήρια και τα οποία, στη συνέχεια, δολοφονούν άνανδρα και εκ του ασφαλούς.
  4. Εκμεταλλεύονται την αναστάτωση και την οδύνη που προκαλούν οι δολοφονίες, προκειμένου να πετύχουν εκ των υστέρων μια εν ψυχρώ προσχεδιασμένη πρόσβαση στην κοινή γνώμη, ώστε να αποκτήσουν ακροατήριο για τα φλύαρα, παρανοϊκά και ασυνάρτητα κείμενα των προκηρύξεών τους.
  5. Διασύρουν, διεθνώς, το κύρος της χώρας και υπονομεύουν την ανεξαρτησία της, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται, με το να γίνονται υπαίτιοι της εμπλοκής ξένων μυστικών υπηρεσιών στην προσπάθεια των ελληνικών διωκτικών αρχών για την εξιχνίαση των εγκλημάτων και τον εντοπισμό των δολοφόνων.
  6. Διαπράττουν σωρεία κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών όχι μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες της οργάνωσής τους, αλλά και για την εξασφάλιση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων.
  Για όλους αυτούς τους λόγους η 17η Νοέμβρη μπορεί χωρίς επιφύλαξη να χαρακτηριστεί συμμορία στυγερών δολοφόνων και πωρωμένων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Ο τυχόν χαρακτηρισμός των εγκλημάτων της ως πολιτικών θα αποτελούσε ένα ακόμη έγκλημα: θα ήταν έγκλημα κατά της στοιχειώδους νοημοσύνης του ελληνικού λαού.
  Ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα, όμως, θα ήταν η μετατροπή των τρομοκρατών της 17ης Νοέμβρη σε θεατρικούς συγγραφές και η φιλοξενία των «ἐργων» τους στο Εθνικό Θέατρο. Θα επρόκειτο για αισθητικό πραξικόπημα και θεσμική εκτροπή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.