Τρίζει... η καρέκλα του Αλέξη
23/05/2016 01:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρίζει... η καρέκλα του Αλέξη

Με τις 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο. Ηχηρή, ωστόσο, ήταν η διαφοροποίηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου -προερχόμενη από τους 53- η οποία καταψήφισε τις διατάξεις για το Υπερταμείο και τον δημοσιονομικό κόφτη παρ΄ότι ψήφισε το υπόλοιπο.

Τόσο η κ.Κατριβάνου όσο και η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά εμφανίζονταν απρόθυμες να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο ενώ ήταν απούσες κατά την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου. Η κ. Βαγενά τελικώς το ψήφισε στο σύνολό του.

Λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα η κ. Κατριβάνου, έπειτα από σκληρές πιέσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την παραίτηση της μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook.

Στην επιστολή της κατηγορεί εμμέσως τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τις αξίες της Αριστεράς, αλλά τις επιταγές των δανειστών, γι΄ αυτό και παραιτείται.

Τη θέση της στη Βουλή αναμένεται να καταλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Είναι πλέον, ηλίου φαεινότερο, ότι η καρεκλά του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να τρίζει, διότι από τη στιγμή που επί της ουσίας πέρασε οριακά το πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τι θα ακολουθήσει στις επόμενες ψηφοφορίες για τη δεύτερη αξιολόγηση που θα περιλαμβάνουν τα εργασιακά.