Τούρκεψε η Ευρώπη, εξαφανίστηκε ο Αλέξης
30/11/2015 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τούρκεψε η Ευρώπη, εξαφανίστηκε ο Αλέξης

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό διαπιστώνουμε τα εξής:

1.Ότι η Τουρκία για άλλη μια φορά πήρε απ’ όλους τα σώβρακα. Ότι η αλεπού της διπλωματίας Νταβούτογλου πέτυχε τα πάντα. Ότι τα τουρκικά παζάρια είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Άγκυρα.

2.Μάθαμε ότι η Τουρκία και 3 δις ευρώ θα πάρει και η ενταξιακή πορεία της αναθερμαίνεται και επιταχύνεται.

3.Μάθαμε ότι ο Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκό έθνος και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

4.Ελέχθη ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξει το κεφάλαιο 17 που αφορά την οικονομική και νομισματική ένωση. Δηλαδή η Τουρκία μπαίνει για τα καλά στους κόλπους της ΕΕ, και ας έχουν κάποιοι αντιρρήσεις.

5.Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα αυτή και βγήκε πανηγυρίζοντας καθώς πέτυχε τα πάντα κι έδωσε μόνο υποσχέσεις ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους δουλεμπόρους. Έδωσε φούμαρα και πήρε τα πάντα δηλαδή.

Η μεγάλη διπλωματική νίκη της Τουρκίας έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ας θυμηθούμε τι έχει γίνει στη γειτονική χώρα:

·Οι ανεξέλεγκτοι Τούρκοι βάζουν φωτιά στην περιοχή καταρρίπτοντας ρωσικό αεροσκάφος.

·Γκρίζοι λύκοι πολεμάνε στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνουν, τρομοκρατούν και όλα αυτά προφανώς με την κάλυψη της Άγκυρας.

·Την ίδια ημέρα που γίνεται η Σύνοδος και αποφασίζεται ότι η Τουρκία έχει θέση στην ΕΕ, κάποιοι σκοτώνουν ένα δικηγόρο εν ψυχρώ γιατί είχε φιλοκουρδικές απόψεις.

·Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά, οι φυλακές έχουν γεμίσει με αντιφρονούντες, κανείς δε μιλά για την κυβέρνηση γιατί δεν μπορεί.

·Την ίδια ημέρα συλλαμβάνονται και φυλακίζονται δύο δημοσιογράφοι ιστορικής εφημερίδας γιατί «τόλμησαν» να βγάλουν τα άπλυτα του Ερντογάν στη φόρα. Ότι δηλαδή έχει δοσοληψίες με το Ισλαμικό Κράτος.

·Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά συνεχίζονται αλλά οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο… νευρικοί που είπε και ο Τσίπρας και δεν τα καταρρίπτουν.

·Οι καταγγελίες για ατασθαλίες του Ερντογάν και της οικογένειάς του συνεχίζονται, τα παλάτια και η χλιδή είναι φανερή αλλά ο κόσμος τον ψηφίζει ξανά με 50%.

·Ο Νταβούτογλου λέει ότι η χώρα του είναι ευρωπαϊκό έθνος όμως ουδείς Ευρωπαίος το πιστεύει αυτό. Αντιθέτως αν γίνει δημοψήφισμα μεγάλο μέρος δεν θα ψηφίσει για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κι όμως, για χάρη του προσφυγικού, προκειμένου να μη γεμίσουν οι άλλες χώρες με ξένους και με την ελπίδα που καλλιεργεί η Άγκυρα ότι θα ανακόψει το προσφυγικό κύμα, η Τουρκία τα παίρνει όλα και φεύγει.

Μα κανείς δεν στάθηκε να την κρίνει για την ωμή και κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Για τις προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου; Για τις άθλιες διεκδικήσεις στο Αιγαίο; Για τις απειλές σε βάρος της Ελλάδας αν προχωρήσει στην αναγνώριση της ΑΟΖ; Κανείς δεν μίλησε για το διαρκές έγκλημα στα Κατεχόμενα; Κανείς δεν τράβηξε το αυτί στον Νταβούτογλου να του πει: «Υποθάλπετε Τζιχαντιστές ή αφήνετε ελεύθερους διακινητές μεταναστών. Σκοτώνετε όποιον δε σας αρέσει. Απειλείτε χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παραβιάζετε το FIR της αλλά αυτοί δεν σας καταρρίπτουν.»

Οι Γάλλοι, θύματα των Τζιχαντιστών που είναι να κλωτσήσουν την Τουρκία για την ανεπάρκειά της, σκόπιμη πιστεύουμε, στη διαχείριση του προσφυγικού; Ο Τσίπρας τι έκανε άραγε; Τους έβλεπε να αποφασίζουν δώσουν γη και ύδωρ χωρίς να πάρει μια συγκεκριμένη δέσμευση; Πώς θα μπει στην ΕΕ η Τουρκία όταν έχει καταλάβει εδώ και 40 χρόνια τη μισή Κύπρο;

Στο όνομα της ανάγκης για καλύτερη αντιμετώπιση του προσφυγικού, η Τουρκία πήρε απ’ όλους τους Ευρωπαίους τα σώβρακα και δικαίως ο Αχμετ πανηγυρίζει. Και ο Αλέξης… είναι ικανοποιημένος, όπως πάντα. Το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της γείτονος κατάφερε να γίνει ευρωπαϊκό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. leukos avatar
  leukos 30/11/2015 13:08:32

  Ντροπή σου κύριε τσίπρα…

 2. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 30/11/2015 15:07:36

  Το ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκό έθνος θα το καταπιούμε αμάσητο και θα πούμε και ένα τραγουδάκι ... ... τι σημασία έχει αν είναι ευρωπαϊκό ή μη, η δουλειά να γίνει και η δουλειά είναι να ανοίξουν οι πόρτες προς τα 60-70 εκατομμύρια τούρκους καταναλωτές..... Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι τούρκοι πολίτες είτε γκρίζοι λύκοι είναι αυτοί είτε φανατικοί μουσουλμάνοι και τόσοι άλλοι που κατοικούν στο έδαφος της τουρκίας θα είναι σε λίγο ελεύθεροι να κυκλοφορούν στην ευρώπη μεταφέροντας τον ανώτερο πολιτισμό τους και όχι μόνο. Διαπιστώνουμε με ανυπέρβλητη θλίψη ότι οι πολιτικές και οι πολιτικοί της ευρώπης καθορίζονται και ορίζονται αυστηρά, μόνο από παρασκηνιακά οικονομικά συμφέροντα τα οποία επιλέγουν την τουρκία στην ευρώπη. Ολα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε και καμιά φορά να αντιδρούμε πληκτρολογόντας.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/11/2015 17:24:17

  "Κι όμως, για χάρη του προσφυγικού, προκειμένου να μη γεμίσουν οι άλλες χώρες με ξένους και με την ελπίδα που καλλιεργεί η Άγκυρα ότι θα ανακόψει το προσφυγικό κύμα, η Τουρκία τα παίρνει όλα και φεύγει."

  Πολύ σωστά! Και ποιος έκανε το πρόβλημα τεράστιο για όλη την Ευρώπη ενθαρρύντοντας τους λαθρέμπορους ανθρώπων να φέρνουν από την Ελλάδα το "εμπόρευμα"; Και έφτασε να έχουν περάσει στο Αιγαίο 600 χιλιάδες ψυχές απέναντι από 75 χιλιάδες για όλο το 2014; Μήπως ο Τσίπρας; Εγώ πάντως για τυχαίο όλο αυτό δε το βλέπω. Σόρος υπέρ λαθρομεταναστών. Κίσσινγκερ υπέρ διάλυσης της Ευρώπης λόγω εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Βαρουφάκης, παιδί του Σόρος στην Κυβέρνηση μέχρι να κλέισουν οι τράπεζες και να γίνει το δημοψήφισμα. Και τώρα η Τουρκία στον αφρό. Όλα μαζί δένουν για εμένα πάντως. Μιλάμε για Εθνική Προδοσία!

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 30/11/2015 19:41:04

  Ο κατευνασμός του αντιπάλου ουδέποτε τον ηρέμησε, εάν αυτός θέλει το κακό σου. Η Ευρώπη άραγε τίποτε δεν διδάχθηκε από τον Τσάμπερλαιν και τον Νταλαντιέ;

 5. Οπούντιος Λοκρός avatar
  Οπούντιος Λοκρός 30/11/2015 19:44:06

  " Ελέχθη ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξει το κεφάλαιο 17 που αφορά την οικονομική και νομισματική ένωση. Δηλαδή η Τουρκία μπαίνει για τα καλά στους κόλπους της ΕΕ, και ας έχουν κάποιοι αντιρρήσεις."

  Αυτό δεν μου φαίνετε άσχημη εξέλιξη.
  Ας μποὐνε και οι Τοὐρκοι στη στροὐγκα του ευρὠ, σε 6 με 8 χρὀνια θἀχουνε χρεωκοπἠσει και αυτοἰ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.