Τόσκας: Συζητήσεις στο ΥΠΟΙΚ για μειώσεις στα μισθολόγια των ενστόλων
14/01/2017 17:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τόσκας: Συζητήσεις στο ΥΠΟΙΚ για μειώσεις στα μισθολόγια των ενστόλων

Προτάσεις για περικοπές στα μισθολόγια των ενστόλων φαίνεται πως υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει απ’ τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους ο κ. Τόσκας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση.

Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους".

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας προαναγγέλλει μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά 50%.

"Ήδη υπάρχει πρόταση του υπουργείου για μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων, με εξαίρεση την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και την οδήγηση υπο την επήρεια μέθης. Μια πρόταση την οποία επεξεργαζόμαστε μαζί με τον συνάδελφο κ. Σπίρτζη απο το υπουργείο Μεταφορών. Είναι θέμα ημερών η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης".

ΝΔ: Ο «καλός», ο «κακός» και ο... εμπαιγμός με το μισθολόγιο της ΕΛ.ΑΣ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Προστασίας στο μισθολόγιο των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πομπώδεις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι έχει βρει ισοδύναμα προκειμένου να μην προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποδεικνύονται κενό γράμμα!

Όπως ομολογεί ο Υπουργός Αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, άλλες είναι οι “προτάσεις” του υπουργείου Οικονομικών για το “νέο μισθολόγιο των ένστολων”, με τις οποίες ο ίδιος έχει “αντιρρήσεις”.

Μετά τον κ. Καμμένο και ο κ. Τόσκας διεκδικεί το ρόλο του “καλού”, επιφυλάσσοντας το ρόλο του “κακού” στον Υπουργό Οικονομικών. Μόνο που είναι μέλη της ίδιας Κυβέρνησης, που εμπαίζει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι, πλέον, εμφανές ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου έχει απολέσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας».

Πηγή: imerisia.gr