Τώρα θυμήθηκε ο Τσίπρας να αναβαθμίσει το υπουργείο Μετανάστευσης;
24/03/2016 19:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τώρα θυμήθηκε ο Τσίπρας να αναβαθμίσει το υπουργείο Μετανάστευσης;

Η αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής μία και μόνη λογική μπορεί να έχει υπό τις παρούσες συνθήκες και παίρνοντας υπόψη την εξέλιξη της κατάστασης όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα …ήρθαν για να μείνουν.

Σε πρώτη φάση η αναβάθμιση του υπουργείου θα έχει να κάνει με την αναβάθμιση σε Γενική Γραμματεία του εν λόγω υπουργείου την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. Μένει να φανούν τα υπόλοιπα. Πάντως η ουσία είναι ότι με τέτοια προσφυγική κρίση εδώ και τουλάχιστον 8-9 μήνες είναι απορίας άξιο γιατί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στην πραγματικότητα πέρα από μια βιτρίνα στο πρόσωπο του εκάστοτε υπουργού δεν είχε τίποτα, όταν από τη χώρα μας πέρασαν περί του ενός εκατομμυρίου πρόσφυγες και μετανάστες. Αριθμός ρεκόρ.

Η απάντηση βρίσκεται στην κουτοπονηριά του ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζε ότι θα την έβγαζε καθαρή και πορεύτηκε με τη λογική «μπόρα είναι θα περάσει», δηλαδή θα έρθουν από την Ελλάδα οι πρόσφυγες και μετά θα φύγουν. Θα λιάζονται και θα εξαφανιστούν που θα έλεγε και η κυρά Τασία. Λογικά κάπως έτσι σκέπτονταν στο Μαξίμου.

Αλλά μετά τη συμφωνία οπερέτα της ΕΕ και της Τουρκίας αλλά και την ψυχρολουσία από το τρομοκρατικό χτύπημα των Βρυξελλών προφανώς το ξανασκέφτηκαν και όπως πάντα στο και πέντε τρέχουν να φτιάξουν δομές και υπηρεσίες για να μην σκοντάφτουν μονίμως στα νάζια του Καμμένου που τη μια τα έχει με το Μουζάλα, την άλλη με τον Τόσκα και πάει λέγοντας.

Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα σκέφτονταν και για την Ειδομένη. Που ξέρεις; Μπορεί να υπέθεταν ότι όσο πιο άθλιες είναι οι εικόνες θα μπορούσαν να συγκινήσουν τους Ευρωπαίους και να πάρουν πρόσφυγες με τη διαδικασία της μετεγκατάστασης. Αν είναι έτσι μιλάμε για σκέτο τυχοδιωκτισμό και γιαλαντζί ανθρωπισμό.

Τελευταία λοιπόν ξαφνικά φοράνε και χειροπέδες σε προερχόμενους από χώρες που δεν θεωρούνται πρόσφυγες όπως συνέβη με τους Πακιστανούς. Είχαν αποδεχτεί και τη λογική των κέντρων κράτησης κλειστού τύπου, μετά άρχισαν να λένε ότι η Αμυγδαλέζα δεν έκλεισε ακριβώς…. Και τα λοιπά και τα λοιπά. Τι να πει κανείς;

Και όπως ενημέρωσε μετά το κυβερνητικό συμβούλιο και ο Κυρίτσης, ο συντονιστής του Μαξίμου για το προσφυγικό θα φτιαχτούν χώροι φιλοξενίας για άλλους 30000 πρόσφυγες. Στο μεταξύ όμως ο αριθμός όσων βρίσκονται στη χώρα μας αυξομειωνόταν και έμοιαζε με ακορντεόν καθημερινά. Έτσι είχαμε το τραγελαφικό τη μια μέρα να δίνεται ένας άλφα αριθμός και την επόμενη με νέες αφίξεις και χωρίς αναχωρήσεις να δίνεται μειωμένος αριθμός προσφύγων και μεταναστών! Δεν πρόκειται για ανικανότητα βασικών μαθηματικών πράξεων. Απλά αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα καταγραφής. Όταν λοιπόν δεν λειτουργούν ούτε τα στοιχειώδη καταλαβαίνει κανείς γιατί προκαλούνται σκηνές χάους.

Και τώρα λοιπόν που άλλη μια «διπλωματική επιτυχία» του Τσίπρα έπεσε στο κενό και η Ελλάδα γίνεται επισήμως χώρα προορισμού και όχι διέλευσης προσφύγων και μεταναστών θυμήθηκαν να αναβαθμίσουν το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Προφανώς τόσους μήνες στο Μαξίμου …λιάζονταν.