Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ
01/11/2016 13:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ η ΝΔ,όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.

Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Ποιός είναι

O Aθανάσιος Κουτρομάνος γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Έλαβε απολυτήριο κλασικού λυκείου της Καρδίτσας κατά το έτος 1966. Έλαβε πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας, έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά: Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη. Στο Πρωτοδικείο Βόλου, επί τρία έτη ως πρόεδρος πρωτοδικών. Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη. Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη. Στο Εφετείο Αθηνών επί ένα έτος. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη. Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη. Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014.

imerisia.gr