Το συντομότερο εκλογές!!!
14/01/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το συντομότερο εκλογές!!!

Υπάρχουν ακόμη και σήμερα ανόητοι που κατηγορούν όσους ζητούν πρόωρες εκλογές ώστε να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση. Τις κάλπες αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι κυρίως τα μικρά κόμματα του κέντρου, το ΠΑΣΟΚ, οι Λεβέντηδες, οι Ποτάμηδες πέραν βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανής ο λόγος. Κάποιοι από αυτούς θα μείνουν εκτός βουλής και θα διαλυθούν.

Όμως, υπάρχουν μέχρι και τώρα που βρισκόμαστε σε απίστευτα εθνικά αδιέξοδα και πολλοί δεξιοί που ξορκίζουν τις εκλογές. Δεν έχει λογική αυτό το σκηνικό όμως συμβαίνει. Δεν ξέρουμε από πού ωθούνται κάποιοι που κανονικά θα έπρεπε να δίνουν αγώνα για να φύγει ο Τσίπρας. Με πρόσχημα την εθνική συνεννόηση, να μην υπάρξει αναταραχή, να μην υποστεί ζημιά η οικονομία και άλλα τέτοια «δήθεν» πολλοί έχουν αθροιστεί σε μια ομάδα ανθρώπων που μάλλον να διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν παρά κάτι άλλο.

Πρόκειται για έγκλημα, αντιθέτως για τη ΝΔ είναι η μόνη επιλογή το να ζητά εκλογές εδώ που φτάσαμε. Και ήταν σωστή η επιλογή να το ζητά εδώ και μήνες γιατί κάποιοι προφανώς έχουν καταλάβει την μπλόφα του Τσίπρα. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προσκυνήσει τους δανειστές, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση. Με όποιο κόστος, ακόμη και με την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα ισχύσει από το 2019, όταν δηλαδή δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Είτε με ΔΝΤ είτε χωρίς αυτό όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η κωλοτούμπα θα ολοκληρωθεί. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα αποδεχθούν ακόμη και μέτρα όπως η μείωση αφορολόγητου ή συντάξεων αλλά μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος. Αφήστε τι λένε τώρα. Μην ακούτε τον Τζανακόπουλο που ορκίζεται ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η κυβέρνηση κάτι άλλο από τα συμφωνηθέντα. Τσίπρας και Καμμένος είναι έτοιμοι να ξαναπέσουν στα τέσσερα.

Η συμφωνία που θα κλείσουν δεν θα περιλαμβάνει ποσοτικοποίηση των μέτρων, ίσως ούτε και αναφορά στο ποια θα είναι αυτά. Μια γενική περιγραφή που θα περάσει από τη Βουλή ως «μνημόνιο plus» ή ακόμη καλύτερα «επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη χωρίς άλλα μέτρα». Οι δανειστές έχουν απέναντί τους ό,τι πιο βολικό θα μπορούσαν να έχουν. Ακόμη και ο Κυριάκος μοιάζει με …. Μπολσεβίκο μπροστά στον Τσίπρα. Αν, λοιπόν, δεν γίνει καμιά μεγάλη ανατροπή, η τρόικα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κυβερνήσει για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια, με αντάλλαγμα τα μέτρα που θα αποδεχθεί και που το ξανατονίζουμε, άλλος θα κληθεί να τα πάρει.

Δεμένοι όπως είναι στην εξουσία δεν θα διστάσουν να βάλουν «εγγύηση» το μέλλον της χώρας προκειμένου να μείνουν στο προσκήνιο. Σαν την ταινία που ο πρωταγωνιστής πουλά την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να μείνει νέος.

Έτσι, λοιπόν, η χώρα θα σέρνεται για μια διετία ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ευελπιστεί ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και να αντιστρέψει και το πολιτικό κλίμα. Μη αντέχοντας άλλο, όμως, θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα ξέροντας ότι κάποιος άλλος, εν προκειμένου η ΝΔ, θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Αυτή είναι η παγίδα που στήνει ο Τσίπρας στη ΝΔ αδιαφορώντας για το αν προκαλεί τεράστια ζημιά. Και γι’ αυτό είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ να ασκηθεί πίεση ώστε να μην αντέξει η κυβέρνηση και να πάμε το συντομότερο σε εκλογές.