Το σύνδρομο του «κόκκινου Κοσκωτά»
21/09/2016 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το σύνδρομο του «κόκκινου Κοσκωτά»

Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωθούμε τόσο γρήγορα όταν γράφαμε ότι το όλο σκηνικό θυμίζει «βρόμικο ’89». Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ότι ο Τσίπρας όχι μόνο υιοθέτησε και αντιγράφει το στυλ και την πολιτική απατεωνιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά έχει πάρει κι άλλα από τα χούγια του.

Όπως τότε υπήρξε και θέλησε να κυριαρχήσει ο «πράσινος Κοσκωτάς» και μόνο χάρη στην τρέλα ορισμένων αποκαλύφθηκε ο πισινός της μαϊμούς όσο ανέβαινε ψηλά στο δέντρο, έτσι και τώρα μια άλλη μαϊμού προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Ο «κόκκινος Κοσκωτάς», ο Χρ. Καλογρίτσας προσπάθησε να περάσει από το παράθυρο και να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά πήρε πολλά δάνεια, περισσότερα κι από αυτά που του έδωσε η Attica πριν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία. Στη συνέχεια με την κάβα των 127 και βάλε εκατομμυρίων, άρχισε να παίρνει και έργα. Τρεις υπεργολαβίες πήρε με υπουργό τον κουμπάρο Σπίρτζη και ξαναμπήκε στο κατασκευαστικό παιχνίδι.

Και στη συνέχεια του έταξαν και τηλεοπτική άδεια ώστε να φτιάξει ένα συριζαίϊκο κανάλι με επικεφαλής τον κολλητό του Αλέξη, Κώστα Αρβανίτη και με διάφορους «φημισμένους» στην Αριστερά… αφισοκολλητές του Τσίπρα, μεταμφιεσμένους σε δημοσιογράφους.

Το θαύμα, όμως, κρατά λίγο γιατί κάποιοι άλλοι τρελοί αποφάσισαν να βγάλουν στη φόρα τη μαϊμού. Κυρίαρχο ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης Καλογρίτσα και της σύνδεσής του με την τράπεζα Αττικής έχει βασικά ο Στουρνάρας. Γι’ αυτό και η επίθεση από τον Σπίρτζη. Ποιος μιλάει για ευθύνες της ΤτΕ; Αυτό που ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ κι έλυνε κι έδενε στο ΤΣΜΕΔΕ και το δ.σ. της Attica Bank. Δεν έβλεπε τα δάνεια που περνούσαν ο πασόκος που ξεσκόνισε το παλτό του Αλέξη για να μεταμφιεστεί κι αυτός σε «αριστερό» της συμφοράς;

Έτσι λοιπόν στήνεται το «βρόμικο ’89» του Τσίπρα. Χρειαζόταν μια νέα τράπεζα Κρήτης, μας προέκυψε η Αττικής. Χρειαζόταν ένας «δικός τους» άνθρωπος, έσκασε μύτη ο διαχρονικός «αριστερός» από τα χρόνια του Χαρίλαου, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας. Χρειαζόταν ένα νέο ΠΑΣΟΚ να στηρίξει όλο αυτό το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί.

Τι μένει να δούμε για να ολοκληρωθεί η εικόνα; Μένει να δούμε τα λεφτά που πήρε ως δάνεια ο Καλογρίτσας αν μπήκαν σε… πάμπερς ή κάπου αλλού και ποιος τα πήρε; Μήπως έχουν κατευθυνθεί ορισμένα και στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Και μένει πλέον να δούμε αν και πότε θα υπάρξει ειδικό δικαστήριο. Άλλωστε, ο Κουτσόγιωργας έχει πάρει τη μορφή του… Νίκου Παππά ενώ για Τσοβόλα κόβουμε άνετα τον υπουργό Τσακαλώτο ή ακόμη και τον…. ανήξερο Δραγασάκη.

Και μην ξεχνάμε. Όπως και τότε υπάρχει ο Τάκης Ρουμελιώτης αλλά και ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης. Βρε πώς τα φέρνει η τύχη καμιά φορά. Η ιστορία να μην επαναλαμβάνεται ως φάρσα αλλά ως τραγωδία.

Το σύνδρομο του «κόκκινου Κοσκωτά» θα ταλανίζει την κυβέρνηση. Ο εφιάλτης είναι εδώ για τον Αλέξη.