Το μυθιστόρημα του ΣΥΡΙΖΑ
14/05/2016 08:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυθιστόρημα του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν προλάβει να φέρουν δύο μνημόνια σε ενάμιση χρόνο και να πάνε πίσω και από τις δεσμεύσεις των δανειστών το 2012 για το χρέος, όταν η χώρα είχε υπογράψει δύο μνημόνια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο σε μια ολόκληρη πενταετία. Και προφανώς αυτό τους κάνει να έχουν ξεφύγει από κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Ο λόγος για τους κυβερνώντες και πρώτα από όλα τον ίδιο τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Πέραν του τετριμμένου ότι έρχεται η ανάπτυξη τώρα με τα 5,5 δις μέτρα λιτότητας, είχαμε την επική δήλωση Καμμένου ότι η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο και μόλις προχθές βράδυ ο Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανακάλυψε την εφαρμογή του ευρωομολόγου στη συμφωνία που αναμένεται να επικυρωθεί στις 24 Μαΐου για το κλείσιμο της αξιολόγησης! Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας: «Η έμμεση εγγύηση των Ευρωπαίων ότι το δάνειο προς την Ελλάδα θα είναι βιώσιμο αποτελεί ένα ιδιότυπο ευρωομόλογο κι ας μη θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν»!

Τον λόγο τον έχει η επιστήμη και πιο συγκεκριμένα η ψυχολογία, η νευρολογία και η ψυχιατρική. Η πολιτική και οικονομική επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στο Μαξίμου ότι το να κυβερνάς μια χώρα δεν είναι παραμύθι, όπως αυτό της κοκκινοσκουφίτσας. Αλλά ο Τσίπρας φαίνεται ότι έχει γίνει Χάρι Πότερ από την ανάποδη. Με την ίδια ευκολία που διηγούνταν το σκίσιμο των μνημονίων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τώρα ως πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει να υπογράφει το ένα μετά το άλλο.