Το μόνο που του βγαίνει είναι η αλαζονεία της εξουσίας
28/02/2018 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μόνο που του βγαίνει είναι η αλαζονεία της εξουσίας

Απαλλάσσεται λόγω βλακείας. Θα μπορούσε να ισχύσει στις περιπτώσεις των υπουργών που τσίμπησαν το επιδοματάκι για το νοίκι τους. Αλλά δεν μπορεί να ισχύσει διότι απλά δεν είναι βλάκες όσοι έκαναν χρήση μια ευεργετικής διάταξης που πέρασε στο μνημόνιο του 2015 και κανείς δεν την πήρε χαμπάρι.

Αλλά για σκεφτείτε. Την ώρα που καιγόταν η χώρα, που το όχι είχε γίνει ναι, έπειτα από τις 17 ώρες διαπραγμάτευση, ο Μάρδας είχε το μυαλό, το κουράγιο και ίσως την αφιλοτιμία να στήσει μια διάταξη για να εξυπηρετήσει τον ίδιο. Η οικογένεια έμενε στην Αθήνα, οπότε ήθελε ένα σπίτι στην Αθήνα αλλά να του το πληρώνει το κράτος.

Κι ενώ η χώρα είναι ακόμη σε καθεστώς μνημονίου τα συνεταιράκια είχαν το μυαλό να βολέψουν τους βουλευτές σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Αλλά και ότι δύο ζάμπλουτοι υπουργοί, ο Παπαδημητρίου και η Αντωνοπούλου έπαιρναν κανονικά το επίδομα κι ας ήταν μόλις 23 χιλιάδες.

Ο Τσίπρας μας είπε ότι αυτοί είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν, όχι σαν κάτι άλλους που δεν το κάνουν για 23 δις ευρώ ζημιά από τις φαρμακευτικές. Σωστός ο Αλέξης, αλλά γιατί δεν παραιτείται και ο ίδιος για τη ζημιά του Βαρουφάκη; Είτε είναι 100 είτε 200 είτε 30 δις που είπε και ο γραμματέας του, υπάρχει ζημιά και πρέπει να υπάρχουν φταίχτες. Και η καταστροφή είναι δεδομένη, δεν χρειάζεται κουκουλοφόρους μάρτυρες για να το αποδείξουν.

Όλοι αυτοί οι υπουργοί που πήραν το επίδομα δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα. Μα γιατί να το κάνουν; Δεν είναι όλα νόμιμα; Αντί να ζητήσουν και αποζημίωση για την προσβολή που δέχθηκαν λένε ότι θα δώσουν πίσω το επίδομα; Αυτό είναι μέγα λάθος. Και το απέδειξε και η πριγκίπισσα Ράνια που την έβριζαν όλοι αλλά αυτήν δεν παραιτούνταν. Πέρασαν τέσσερις ημέρες από το δημοσίευμα για να φύγουν οι υπεύθυνοι. Αυτή είναι η ευθιξία των αριστερών που δεν είναι… ίδιοι με τους άλλους.

Ας τελειώνουμε με το παραμυθάκι. Δεν υπάρχουν ηθικά ανώτεροι στην πολιτική. Υπάρχουν εξυπνάκηδες ή βλάκες που βάζουν το χέρι στο βάζο με το μέλι. Είτε αρπάξουν λίγο, είτε πολύ είναι ένα και το αυτό.

Ο Τσίπρας είναι για πρώτη φορά τόσο στριμωγμένος. Δεν του βγαίνει τίποτε. Φιάσκο η Novartis, γκάφα με τα επιδόματα, βλακείες με το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, μπαρούφες για την οικονομία. Το μόνο που του βγαίνει είναι η αλαζονεία της εξουσίας. Δείτε το ζεύγος που παραιτήθηκε. Βάζουμε στοίχημα ότι θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, εκεί που ανήκει διότι στην Ελλάδα έπαιξε απλά το ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου. Και θα γνωρίσουν κι αυτοί ότι αν η βλακεία είναι αήττητη τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι γι’ αυτό.