Το «φτύσιμο» του Σαμαρά στον Τσίπρα και η δικαίωσή του
12/08/2017 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «φτύσιμο» του Σαμαρά στον Τσίπρα και η δικαίωσή του

Είχαν κατηγορήσει πριν από περίπου 2,5 χρόνια τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πήγε να υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Και τι δεν είχε ακούσει από τα αριστερά φερέφωνα γι’ αυτή του την επιλογή. Όπως και για άλλες βεβαίως, όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ, την απόφασή του να πάει σε προεδρικές εκλογές με καθαρή λύση και τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο.

Δεν έχει να κάνει με τη δικαίωση της πολιτικής του ίδιου ή της Νέας Δημοκρατίας γενικότερα. Έχει να κάνει με το ότι εκείνες οι αποφάσεις δικαιώθηκαν από τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αριστερή ξεφτίλα ξεδιπλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της και δείχνει ότι καλώς έπραξε ο Σαμαράς που δεν πήγε, ούτε για λόγους αστικής ευγένειας, στο Μέγαρο Μαξίμου να υποδεχθεί τον Τσίπρα και την παρέα του.

Σιγά μην έχασε η Βενετιά βελόνι, σιγά μη χάσαμε εκείνες τις φωτογραφίες ενός απελθόντα πρωθυπουργού που άφησε την Ελλάδα μια αξιοπρεπή χώρα κι ενός νέου πρωθυπουργού που… βρόμαγε ο τόπος ότι ήταν ανίκανος και επικίνδυνος.

Οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη και άλλων για τα σχέδια οικονομικού πραξικοπήματος αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να κάθεται κανείς στο ίδιο τραπέζι με όσους ήξεραν τι σχεδιαζόταν και κώφευαν.

Και δεν είναι μόνο το ντου στο Νομισματοκοπείο, τα λεφτά από τη Ρωσία ή τα δολάρια του ακομβίωτου στρατηγού. Είναι και το γεγονός ότι εκείνες τις μαύρες για τη χώρα ημέρες υπήρχε ένα ευρύτερο σχέδιο ακόμη και κατάλυσης δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Μιλάμε για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Μιλάμε για ανθρώπους που είχαν σχεδιάσει απίστευτα πράγματα και που δείλιασαν γιατί φοβήθηκαν τον… τουφεκισμό.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που έκαναν αυτά τα σχέδια, αυτοί που τα ήξεραν όλα αυτά από το 2014 και πριν γιατί να γίνουν αποδεκτοί από τη Νέα Δημοκρατία κι όσοι υπηρετούν την ευρωπαϊκή, αστική προοπτική της Ελλάδας;

Καλώς λοιπόν ο Σαμαράς δεν υποδέχθηκε τον Τσίπρα και δεν νομιμοποίησε το ατύχημα που επίκειτο. Καλώς λοιπόν που τον έφτυσε στα μούτρα και δικαιώθηκε η επιλογή του και από τις εξελίξεις. Κατέστρεψαν τη χώρα και τώρα φτύνουν στα μούτρα μας του διάφορους Παππάδες και τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ που στήνουν το κράτος τους.

Αυτήν την αριστερά καλώς την απομόνωσαν όλοι και καλώς θα επιστρέψει στο 3%.