Το φίδι, το πατάς στο κεφάλι...
14/02/2017 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φίδι, το πατάς στο κεφάλι...

Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα προσέξει ότι τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία έχει ρίξει τους τόνους σε ό,τι αφορά το αίτημά της για άμεσες εκλογές. Κορυφαία και μη στελέχη δεν ξυπνούν και κοιμούνται με την κάλπη στο στόμα, αποφεύγουν να αναφερθούν στην προσφυγή στο λαό που χρειάζεται ο τόπος, ενώ και στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για εκλογές. Μακροσκελέστατη η δήλωσή του μετά από τη συνάντηση με την Μέρκελ αλλά η «κακιά λέξη» κάλπες δεν ακούστηκε.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εντολή αλλαγής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ή απλά κατάλαβαν ότι είχαν γίνει σαν τον βοσκό που φωνάζει για το λύκο και στο τέλος κανείς δεν τον πιστεύει;

Η αλήθεια είναι ότι η μοναδική σωτηρία της χώρας είναι οι κάλπες. Όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο πιο σύντομα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση που προκαλεί ζημιά στη χώρα. Ταχθήκαμε κι εμείς στο Antinews αναφανδόν υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αφού μόνο η ΝΔ μπορεί να διώξει τον Τσίπρα και την παρέα του, προτού συμβεί καμιά εθνική τραγωδία. Αλλά το πολύ το «κύριε ελέησον» όπως είναι γνωστό το βαριέται κι ο παπάς.

Εκτός κι αν η Άγκελα Μέρκελ διεμήνυσε στον Κυριάκο να σταματήσει να μιλά για εκλογές, να αφήσει τον Τσίπρα και την αριστερά να εκτεθούν υπογράφοντας τα πάντα ώστε να έρθει η Νέα Δημοκρατία σε πιο «καθαρό» περιβάλλον.

Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι η σωστή στρατηγική, αλλά σίγουρα κάτι έχει αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία. Θα το δούμε και τις επόμενες ημέρες, κυρίως την Παρασκευή όπου αναμένεται σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή μετά από ερώτηση του δεύτερου στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση ακόμη κι αν κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές το επόμενο διάστημα. Διότι εκτός των μέτρων που θα κληθούμε να υπογράψουμε η κυβέρνηση είναι ανίκανη να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή δρόμο. Το επόμενο φθινόπωρο θα πρέπει να ξεκινήσουμε συζήτηση για το τι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος. Ποιος θα το κάνει αυτό; Ο Τσίπρας που είναι πιθανότερο να μην υπάρχει καν το 2019, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις;

Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μπορέσει να διαπραγματευτεί από την αρχή με την τρόικα. Αλλά πρέπει να βάλει πλάτη και ο Κυριάκος γι' αυτό. Να δώσει μια πειστική λύση στον ελληνικό λαό και στους δανειστές. Γιατί δεν αρκεί να κερδίσεις τον τελειωμένο Τσίπρα. Πρέπει να τον εξοντώσεις κανονικά και να μην ξανακουνηθεί η αριστερά ούτε σε 100 χρόνια.