Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη τους
03/07/2017 13:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη τους

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη που έδωσαν προ ημερών στην κυβέρνησή του.

Να θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του πριν από λίγες μέρες στήριξε για ακόμη μια φορά τον Μαδούρο ύστερα από την επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρτηθεί σε επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με τίτλο: «Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα».

Έτσι λοιπόν και ο Νικολάς Μαδούρο με δική του ανακοίνωση ευχαριστεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξή του, καθώς όπως ανέφερε στην ανακοίνωση της ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα ελάχιστα πλέον κόμματα που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Μαδούρο.

alexissss Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη τους

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».

eleftherostypos.gr