Το δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν με τον ιδιαίτερο συμβολισμό [φωτογραφίες]
18/06/2016 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν με τον ιδιαίτερο συμβολισμό [φωτογραφίες]

Ενα δώρο με ιδιαίτερο μήνυμα επέλεξε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο που αποτελεί πλέον σύμβολο της προσφυγικής κρίσης, ένα πορτοκαλί σωσίβιο, ένα από τα χιλιάδες που βρέθηκαν στις ελληνικές ακτές τον τελευταίο χρόνο.

«Είναι ένα εργαλείο ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον γγ του ΟΗΕ μετά τη συνάντησή τους, πριν του παρουσιάσει το δώρο, ενώ πρόσθεσε ότι του το δίνει με την ευχή να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές «και να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια των δουλεμπορικών δικτύων, για να σωθεί η ζωή τους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή από τις νόμιμες οδούς χωρίς να χρειάζεται να το φορούν».

Μόλις πήρε το πορτοκαλί σωσίβιο, ο Μπαν Κι Μουν, το φόρεσε χαμογελώντας.

Το δώρο του αλέξη τσίπρα στον μπαν κι μουν με τον ιδιαίτερο συμβολισμό [φωτογραφίες>

«Είναι ένα σημαντικό δώρο. Το χρειάζομαι. Πολλοί άλλοι πιθανόν να το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι.

«Οποτε βρίσκομαι σε πλοίο, μπορεί να το χρειαστώ», συμπλήρωσε και επαίνεσε τους Ελληνες που «είστε αφοσιωμένοι στη διάσωση πολλών ανθρώπων σε δύσκολες συνθήκες».

imerisia.gr