Της Φώφης και της Πόπης...
03/06/2019 16:54
Του Σόλοικου
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Της Φώφης και της Πόπης...

Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, έχασε 40.000,00 ψηφοφόρους στις Ευρωεκλογές. Πολλοί αντιδεξιοί και αντικομμουνιστές Πασόκοι παρέμειναν πιστοί στο κόμμα.

Μετά τον αέρα νίκης της Νέας Δημοκρατίας, που θα διευρύνει τη διαφορά η προοπτική ότι είναι αναντίρρητα πρώτο κόμμα και ο λαός θέλει μετά το σκούπισμα του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι με το νικητή, το ΚΙΝΑΛ αισθάνθηκε μεγαλύτερη απειλή για διάβρωση από την δεξιά πλευρά του και για να δείξει ένα κεντροαριστερό προσωπείο, θυσίασε ως βαρίδι του τον Βενιζέλο, που αποτιμάται ότι ταυτίζεται στα περισσότερα με τη Ν.Δ. ώστε να μπορέσει να γίνει ελκυστικότερο από τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να έχει από εκεί ανάλογο πολιτικό κέρδος.

Στο παιγνίδι του δικομματισμού το ΚΙΝΑΛ δεν έχει θέση. Καθημερινά εξαϋλώνεται. Ούτε η Γεννηματά έχει πολιτική οντότητα για να θέλξει τους ψηφοφόρους.

Κατά ιστορική συγκυρία εκ του πατρός της ηγείται του κόμματος. Που δεν έχει προσωπικότητες να το αναδείξουν και να αποτελέσει πόλο πολιτικών εξελίξεων. Κάποιοι ξεμωραμένοι νοσταλγοί του παλαιού ΠΑΣΟΚ είναι οι οπαδοί του. Ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζικότερος. Γιατί απορροφά όλα τα λούμπεν στοιχεία της αναρχοαριστεράς και του εθνομηδενισμού.

Ο Βενιζέλος είναι ικανός ρήτωρ. Με χειμαρρώδη λόγο και επιχειρήματα. Στην ιστορική πορεία επέδειξε αλαζονεία και ακραία εγωπάθεια και είναι αντιπαθής. Σαν εκτόπισμα όμως για το ΚΙΝΑΛ ήταν σημαντικό.

Το οποίο βλέπω να αυτοδιαλύεται. Είτε εκ των καταστάσεων είτε γιατί επέρχεται η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είτε γιατί η κ. Φώφη, θέλησε να κάνει πριν διαλυθεί το κόμμα, μια ιστορικά γενναία χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ με απρόβλεπτες για το κόμμα της πολιτικές συνέπειες. Οπότε θα γίνει της Φώφης και της Πόπης. Ίδωμεν.