Την παραίτηση Μουζάλα ζητούν 18 βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία
16/03/2016 16:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την παραίτηση Μουζάλα ζητούν 18 βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία

Κοινή δήλωση με την οποία ζητούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, έκαναν 18 βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στη Μακεδονία. Μάλιστα, μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν «παντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη» την κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια δημόσια δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών» και τονίζουν:

«Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.

» Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν «τον πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως 'Μακεδονία'.

» Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, 'η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη'. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.

» Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το 'συγγνώμη', χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο».

Τη δήλωση υπογράφουν οι εξής Βουλευτές της ΝΔ:

1) Καράογλου Θεόδωρος- Β΄ Θεσσαλονίκης

2) Αναστασιάδης Σάββας-Β΄ Θεσσαλονίκης

3) Αντωνιάδης Ιωάννης-Φλώρινας

4) Αντωνίου Μαρία-Καστοριάς

5) Αραμπατζή Φωτεινή-Σερρών

6) Βαγιωνάς Γεώργιος-Χαλκιδικής

7) Βεσυρόπουλος Απόστολος-Ημαθίας

8) Γεωργαντάς Γεώργιος-Κιλκίς

9) Γκιουλέκας Κωνσταντίνος-Α΄ Θεσσαλονίκης

10) Δημοσχάκης Αναστάσιος-Έβρου

11) Καλαφάτης Σταύρος-Α΄Θεσσαλονίκης

12) Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος-Σερρών

13) Καρασμάνης Γεώργιος-Πέλλας

14) Κασαπίδης Γεώργιος- Κοζάνης

15) Κουκοδήμος Κωνσταντίνος-Πιερίας

16) Κυριαζίδης Δημήτριος-Δράμας

17) Παναγιωτόπουλος Νικόλαος- Καβάλας

18) Ράπτη Ελένη-Α΄ Θεσσαλονίκης