Τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων έθεσε στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο Κ. Μητσοτάκης
25/09/2017 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων έθεσε στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο Κ. Μητσοτάκης

Το ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όπως αυτό ήρθε στο προσκήνιο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε, εκ νέου, στην αιχμή του τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων ως το μέσο εκείνο που θα δώσει στη χώρα μας την ώθηση, προκειμένου να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, τονίζοντας πως μία περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή δε θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους εταίρους της

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ντάισελμπλουμ, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του ανώτατου ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα, έθεσαν επί τάπητος όλες τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, καθώς και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, τόνισε πως το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού Κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας. Παράλληλα, επεσήμανε πως βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται από έξω.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρόγραμμα της γαλάζιας παράταξης έχει ως βάση μια νέα "ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων", με στόχο όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα. Ανέφερε, δε, στον κ. Ντάισελμπλουμ πως μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.

capital.gr