Τη δράση «Κανένας στο περιθώριο» θέτει σε εφαρμογή η ΝΔ
22/06/2016 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τη δράση «Κανένας στο περιθώριο» θέτει σε εφαρμογή η ΝΔ

Στη δράση «Κανένας στο περιθώριο» προχωρά η ΝΔ προκειμένου να αναγνωρίσει την προσφορά και να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οργανώσεις που υποστηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, ΜΚΟ.

Έτσι υπό την αιγίδα του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη προγραμματίζονται οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος στις δομές αυτές, σε όλους τους νομούς της χώρας, αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και στελέχη του κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην πραγμάτωση της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι διαχρονικά τα βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας του Κόμματος. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει "τιμητής" της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά εφαρμόζει πολιτικές που αποτυγχάνουν να παράξουν πλούτο, στραγγαλίζουν την οικονομία, οδηγούν τους πολίτες στην ανέχεια και αναδιανέμουν τη φτώχεια. Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές ταυτότητες» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Συγγρού.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

«Μέσα από δράσεις που θα ξεδιπλωθούν από τη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκεται η διατήρηση του κοινωνικού ιστού, αλλά και ο περιορισμός των κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών» σημειώνεται.

Ειδικότερα οι δράσεις αυτές θα αφορούν:

- Δομές και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης

- Δομές και φορείς που ασχολούνται με την οικογένεια

- Δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

- Έμφαση θα δοθεί στις μη κρατικές δομές, κυρίως στις εθελοντικές δομές και σε εκείνες που διαμορφώθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις - συναντήσεις, αναγνωρίζει την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, τιμά τις δράσεις τους και επιδιώκει να τις βοηθήσει έμπρακτα.

Παράλληλα, επιδιώκει να αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα Δημόσιας Διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Επ' αυτού συγκροτούνται κλιμάκια από κομματικά υψηλόβαθμα στελέχη που θα πραγματοποιούν τις συναντήσεις - επισκέψεις, ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια, με τους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί «Χάρτα Αλληλεγγύης». Εκτός από την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση πεδίων δράσης ή διαμεσολάβησης για την αντιμετώπισή τους, θα εξετάζεται - ανά περίπτωση - και το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο (π.χ. Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες), καθώς και δράσεις στήριξης.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Στο σχέδιο του κόμματος περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014, η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών, κ.λπ.

Επίσης, η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και θα προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο.

imerisia.gr