Τι άλλο θα αντέξουμε άραγε;
29/02/2016 21:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι άλλο θα αντέξουμε άραγε;

Τι άλλο θα ακούσουμε απ' αυτούς τους απίθανους τύπους της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά αυτός που χτύπησε ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης. Είπε λοιπόν αυτός ο απίστευτος άνθρωπος που ήταν κάποτε δημοσιογράφος του υποτιθέμενου... σοβαρού ρεπορτάζ, αναφερόμενος στο προσφυγικό χάος:

«Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν». Όπως εξήγησε ο κ. Ξυδάκης, «όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν» και πρόσθεσε: «Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Ξυδάκη δηλαδή οι 100 χιλιάδες ή το ένα εκατομμύριο των μεταναστών, μουσουλμάνων στην πλειοψηφία τους, θα έρθουν στην Ελλάδα, θα ενσωματωθούν, θα κάνουν πολλά παιδιά και θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Γιατί όχι και το Ασφαλιστικό, την ανάπτυξη, την ανεργία; Θα πλουτίσει η Ελλάδα επειδή κάθε μουσουλμανική οικογένεια θα κάνει από 4-5 παιδιά.

Λέτε γι' αυτό να τα κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση; Να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προκειμένου να λύσει το οικονομικό πρόβλημα; Λέτε να είναι το κρυφό χαρτί του Τσίπρα στη μάχη με την τρόικα.

Τι άλλο θα αντέξουμε άραγε;