Θρίλερ με το άνοιγμα της Βουλής την επόμενη βδομάδα
31/05/2019 13:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θρίλερ με το άνοιγμα της Βουλής την επόμενη βδομάδα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η λειτουργία της Βουλής καθώς μέχρι στιγμής τηρείται σιγήν ιχθύος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής σχετικά με το εάν, και πότε θα θυροκολληθεί το περίφημο Διάταγμα για το κλείσιμό της ενόψει εθνικών εκλογών.

Την τελική απόφαση ως προς τη λειτουργία του Κοινοβουλίου αναμένεται να λάβει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ τα διαδικαστικά θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα -άνευ απροόπτου τη Δευτέρα- καθώς δεν υπήρξε ειδοποίηση των κομμάτων για σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου τυπικά δεν έχει ανασταλεί, ενώ σύμφωνα με όσα είχε κάνει γνωστά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πριν διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές, το Κοινοβούλιο θα επέστρεφε "στην κανονικότητα" μετά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Ενδεικτικό της σύγχυσης και του έντονου παρασκηνίου είναι πως από την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΠτΒ (πριν τις ευρωεκλογές) έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη πληροφορία για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες και τα σενάρια που πυροδότησε η νέα ημερομηνία των εκλογών στις 7 Ιουλίου και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου, καθώς το χρονοδιάγραμμα αυτό δημιουργεί ένα "κενό" τουλάχιστον δέκα ημερών που θεωρητικά τα πάντα είναι ανοιχτά: από το να συνεχίσει το Κοινοβούλιο να είναι ανοιχτό αλλά εν υπνώσει, έως ακόμα και να ανοίξει κανονικά.

Αν και το τελευταίο σενάριο, όπως εκτιμούν κοινοβουλευτικές πηγές θεωρείται μάλλον ακραίο, καθώς δεν έχει ποτέ λειτουργήσει η Βουλή ενώ έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία εθνικών εκλογών, η σιωπή του ΠτΒ επί του θέματος διατηρεί την ύπαρξή του στους έρημους διαδρόμους.

Έτοιμα για συζήτηση είναι αυτή την στιγμή τρία νομοσχέδια-Κυρώσεις.

Πηγή:capital.gr