«Θηλιά» το ασφαλιστικό: Εως 15 Ιανουαρίου τα επώδυνα μέτρα για τις συντάξεις
21/12/2015 20:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θηλιά» το ασφαλιστικό: Εως 15 Ιανουαρίου τα επώδυνα μέτρα για τις συντάξεις

Έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ στη συνεχεία και έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των "κόκκινων" δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.

Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό και οι επώδυνες ρυθμίσεις που θα προβλέπονται. Με τους δανειστές υπάρχει ακόμη η σοβαρή εκκρεμμότητα για τη βιωσιμότητα του συστήματος με την κυβέρνηση να βρίσκει αντιστάσεις στην πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει περικοπές στις συντάξεις και το γεγονός ότι τέθηκαν ασφυκτικά περιθώρια για να κλείσει το «καυτό» μέτωπο, προδιαθέτει για πολύ επώδυνες αποφάσεις. Ενδεχομένως δηλαδή να αποφασιστούν τελικά περικοπές στις συντάξεις και το θέμα για την κυβέρνηση είναι πώς θα μπορέσει να περάσει μετά τις γιορτές το δύσκολο «πακέτο»

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.