Θεοδωράκης: Ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης
16/01/2019 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θεοδωράκης: Ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης

"Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως ψήφος στην Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση". Με την αινιγματική αυτή φράση άφησε τους πάντες να αναρωτιούνται για την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Λίγη ώρα πριν την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι "σήμερα κρύβονται και δεν μιλούν, αρνούνται να εξηγήσουν στο Κοινοβούλιο τις ψήφους τους. Γιατί ξέρουν πως μια ψήφος εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για την συνέχιση πολιτικής της κυβέρνησης, είναι ψήφος και στην Συμφωνία των Πρεσπών".

Επίσης πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "Όταν αύριο έρθουν στην Βουλή οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας που θα στηριχτείτε; Ο αφορισμός ΣΥΡΙΖΑ στα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκει σύμφωνο τον κ. Δανέλλη; Η θα ψάχνουν για να βρουν νέα πλειοψηφία σε δύο μήνες; Κόκκαλης και Ζουράρις θα ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα την Συμφωνία ή είναι μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης;".

Ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή του να μην αλλάζουν ΚΟ οι βουλευτές στην διάρκεια της θητείας τους. "Στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο αυστηροί. Περιμένω όμως και την απάντηση των αρχηγών του ΚΙΝΑΛ που πήρε τρεις βουλευτές, της ΝΔ που πήρε τέσσερις και του Πρωθυπουργού που κρατάει την κυβέρνησή του με κάθε άλλης λογής βουλευτές. Ανάμεσα σ αυτούς και με βουλευτές που έχουν δοθεί με υποσχετική από τον κ. Καμμένο όπως λένε και στο ποδόσφαιρο. Αφού όλοι είμαστε απέναντι στις μεταγραφές, ας συμφωνήσουνε σήμερα ότι δεν θα ζήσουμε ξανά αυτά τα φαινόμενα".

Πηγή:capital.gr