Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της τελευταίας κυβέρνησης της Αριστεράς
04/11/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της τελευταίας κυβέρνησης της Αριστεράς

Την Παρασκευή φαίνεται ότι επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να κάνει έναν ανασχηματισμό που κανέναν αιφνιδιασμό δεν θα κρύβει. Έχει προαναγγελθεί, έχουν γραφτεί δεκάδες κείμενα με σενάρια και ουδόλως ο κόσμος ενδιαφέρεται για το τι θα συμβεί καθώς έχει καταλάβει ότι «άλλαξε ο... Αλέξιος κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Όποιος κι αν φύγει, όποιος κι αν έρθει δεν είναι θέμα προσώπων. Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι είναι το πρόβλημα, οπότε καμιά έκπληξη (κυρίως ευχάριστη) δεν θα μας προκαλέσει η ανακοίνωση των ονομάτων.

Θα βάλει τη γενιά των 40άρηδων λέει ο Τσίπρας. Τον Τζανακόπουλο, τον Καλογήρου, την Αχτσιόγλου, τον Βασιλειάδη. Τους ξέρετε; Όχι, καθώς εργάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου κι αν κρίνουμε από τις επιτυχίες τους στο κυβερνητικό έργο θα επιτύχουν και στο υπουργικό σχήμα. Το κόλπο που πάει να κάνει ο Τσίπρας ακούει στο όνομα Παππάς. Επειδή η υπόθεση με τις άδειες και το ΕΣΡ δεν τραβάει και η συναίνεση δεν έρχεται ακούγεται το εξής σενάριο: Να διώξει τον Παππά... αναβαθμίζοντάς τον, να βάλει στη θέση του μάλλον τον συνεργάτη του, τον Τζανακόπουλο ο οποίος θα πάρει πίσω το νόμο Παππά και τη Δευτέρα θα υπάρξει ΕΣΡ. Έτσι, και δεν θα λέει ότι ηττήθηκε και δεν θα εξευτελίσει τον σημερινό υπουργό Επικρατείας.

Η πλάκα είναι ότι το μεγάλο... asset είναι ο Σκουρλέτης. Ίσως από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης έχει βάλει βέτο «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής». Έτσι μάλλον θα είναι απλός βουλευτής και θα πετροβολά από το απέναντι πεζοδρόμιο διότι είναι και αριστερός άνθρωπος.

Μετακινήσεις θα γίνουν στο υπουργείο Παιδείας, αφού τον Φίλη τον «τέλειωσε» ουσιαστικά ο Ιερώνυμος όταν τον είπε «προβληματικό». Επίσης, στο Δημόσιας Τάξης φεύγει ο Τόσκας και μάλλον πάει ο Κουρουμπλής.

Ο Κατρούγκαλος, τον οποίον βρίζουν όσοι μπορούν και μιλάνε στην Ελλάδα, δηλαδή από 2 έως 102 ετών, δύσκολα θα σταθεί στο Εργασίας. Θα του δώσουν ένα άλλο υπουργείο ως «αντάλλαγμα» για το γεγονός ότι δεν θα ξαναδεί Βουλή μετά από όσα έχει κάνει.

Ο Δρίτσας θα «βουλιάξει» στο λιμάνι και ακούγεται το όνομα του στενού συνεργάτη του Δραγασάκη, κ. Λιάκου.

Αμετακίνητοι οι... επιτυχημένοι στο υπουργείο Οικονομικών και ο Νίκος Κοτζιάς που φαίνεται ότι παίρνει καλό βαθμό γιατί τον έχουν πάρει αμπάριζα Τούρκοι και Αλβανοί.

Θα αναβαθμιστεί και ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας και περιμένουμε να δούμε αν θα πάρει θέση και η αδερφή Ζανέτ μαζί με την Περιστέρα... ίσως στο υπουργείο Παιδείας.

Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται στο Μετανάστευσης, ένα ξεχωριστό πλέον υπουργείο που λέγεται ότι θα το κρατήσει ο Μουζάλας. Υπάρχουν στα υπόψη και οι Δρίτσας, Φλαμπουράρης και ο μπάρμπα Φώτης Κουβέλης. Με αγωνία περιμένουμε και την υπουργοποίηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και γιατί όχι του Στέφανου Τζουμάκα.

Παρασκευή κοντή γιορτή για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Άλλωστε το μόνο ενδιαφέρον που θα έχει είναι ότι θα είναι η... τελευταία της Αριστεράς.