Θα τολμήσει να υποχωρήσει στα εθνικά θέματα ο Τσίπρας;
11/11/2015 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα τολμήσει να υποχωρήσει στα εθνικά θέματα ο Τσίπρας;

H βόμβα που περιμέναμε να σκάσει ήρθε από την... Μάλτα. Εμπιστευτικό έγγραφο που διακινείται στη Σύνοδο Κορυφής ανοίγει ξανά θέμα κοινών περιπολιών με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Βάζουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι από την... μπροστινή πόρτα την Άγκυρα στο Αιγαίο και ανοίγουν το θέμα των «γκρίζων» ζωνών.

Το έγγραφο που διέρρευσε αναφέρει:

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι κυρίως υπεύθυνη για την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των προσφύγων που φθάνουν στις ανατολικές της ακτές του Αιγαίου. Γι' αυτό τον λόγο η Ελλάδα συνεχώς επιμένει ότι μια σκληρή στάση πρέπει να ληφθεί όσον αφορά στην Τουρκία και ότι δεν πρέπει να δοθούν από πλευράς ΕΕ "δώρα" προς την Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια στο προσφυγικό.

Η ελληνική προσέγγιση, που αγνοεί το τεράστιο ανθρωπιστικό βάρος που επωμίζεται η Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην είναι συνεργάσιμη στη Σύνοδο Κορυφής (για το μεταναστευτικό), όπου συζητήθηκε το action plan ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες».

Και λένε οι Ευρωπαίοι: «Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM. Στις επόμενες εβδομάδες θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Ελλάδας με δύο τρόπους:

1. Κάποια από τα κεφάλαια ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ που θα ανοίξουν πρέπει να γίνουν με ομοφωνία.

2. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την είσοδο των μεταναστών πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της ακτοφυλακής της Ελλάδας και της Τουρκίας. Την Παρασκευή ο ελληνικός Τύπος κάλυψε εκτενώς τα σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα 10 χιλιόμετρα στο Αιγαίο.

Σαφώς αυτά είναι πολύ ευαίσθητα θέματα για την ελληνική εσωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιθανώς να ζητήσει να είναι πιο ενημερωμένος και να εμπλέκεται ενεργότερα στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την Τουρκία, με μορφή προ-ενημέρωσης (pre-consultation).

Επίσης, ίσως εκφράσει επιφυλάξεις για τη Σύνοδο στη Μάλτα καθώς και για την ιδέα να πραγματοποιηθεί Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας: από τη δική του τη σκοπιά έχουν γίνει αρκετές Σύνοδοι τελευταία και το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Το έγγραφο καταλήγει με τη σύσταση για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ προς τη χώρα μας.

1. «Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: Ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.

2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.

3. Να μεταφέρουμε όμως και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και ότι η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι στα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης θα γίνει μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.

4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας - Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.

5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο.

Πρόκειται για ξεκάθαρη παρέμβαση των Ευρωπαίων σε εθνικά θέματα και θέτουν τον πρωθυπουργό προ τετελεσμένων. Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που όμως δεν μπορεί να μην συνδέεται με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Βεβαίως μπορεί να έχει σχέση και με την πολιτική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή τις αποκαλύψεις Πανούση.

Η χώρα μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο με τα εθνικά θέματα να τίθενται στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε, πολύ σοβαρή είναι και η θέση της Ουάσιγκτον για το Κυπριακό.

«Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κατοχή της Κύπρου» υπογράμμισε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρουσία των ένστολων αξιωματικών του κατοχικού στρατού στη δεξίωση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας.

"Γνωρίζετε ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε μία διαδικασία η οποία οδηγεί σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία", είπε. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου "δεν αναγνωρίζετε την κατοχή;", ο κ. Τόνερ απάντησε "όχι”. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος είπε πως “κάποια μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας εμφανίστηκαν με στολή και αυτό είναι κάτι που δεν θα παραβλέπαμε".

Με απλά λόγια, ανοίγει θέμα Αιγαίου από τους Ευρωπαίους και Κυπριακού από τους Αμερικανούς. Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Θα τολμήσει να υποχωρήσει σε κανένα από τα θέματα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/11/2015 09:11:52

  Τα σχέδια των ΕυρωΑμερικανών ''συμμάχων'' για Κύπρο και Αιγαίο είναι πασίγνωστα, εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Απλά το timing που βολεύει για την επιχείρηση επιβολήςτους, φαντάζει ''ιδανικό'' σήμερα. Το ερώτημα λοιπόν, δεν είναι τι θα κάνει ο με ημερομηνία λήξης σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας. Τα Εθνικά ζητήματα, δεν είναι ''κληρονομικά θέματα'' της ...οικογένειας Τσίπρα για να αναρωτηθούμε πως τάχα θα τα διαχειριστεί...
  Το μόνο σοβαρό ερώτημα, είναι τι ακριβώς θα κάνουμε όλοι εμείς. Θα είμαστε άβουλοι και παραιτημένοι παθητικοί παρατηρητές που έχουμε θρασύδειλα εκχωρήσει σε εκβιάσιμους τα δικαιώμματά μας, ή θα απαιτήσουμε και θα επιβάλλουμε την αμετακίνητη υπεράσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων; Αν η οικονομική ασφυξία, οι εκβιασμοί και τα τεχνητά αδιέξοδα μας έχουν μετατρέψει σε τρομαγμένους μικροσυμφεροντολόγους και δουλοπρεπείς Γραικύλους, δε θα φταίνε ούτε οι Τσίπρες, ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι ΑμερικανοΕυρωπαίοι απατεώνες. Θα είμαστε άξιοι ή του ψυχικού μας σθένους, ή της απύθμενης αναξιοπρέπειάς μας. Υπεύθυνοι ΟΛΟΙ, αθώος, ΚΑΝΕΙΣ μας.

 2. πΔπ avatar
  πΔπ 12/11/2015 09:37:59

  Το είχα γράψει και τον Οκτώβριο http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ksepoulate-tin-ellada-kurie-tsipra-/2.102912#1673291

  ...Αντί να συνεργαστούμε εμείς με τους Τούρκους στο Αιγαίο, γιατί να μην συνεργαστούν αυτοί με μας στην φύλαξη των ακτών της Τουρκίας?!
  Στο κάτω κάτω της γραφής, εκεί ξεκινά το πρόβλημα και ως γνωστόν, είναι καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν!
  Ο Κώος Ιπποκράτης το είπε αυτό. Κάτι θα ήξερε!!!...

  Θα μου πείτε, μα ζητάς από τον πισινό της μαϊμούς, καλλιγραφία?
  Όχι, αλλά ζητώ από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, σοβαρή Εθνική Πολιτική και προστασία της Κυριαρχίας της.

 3. tt avatar
  tt 12/11/2015 19:56:22

  Επισήμως δρα το χαλιφάτο στη Λέσβο...

  Η περίπτωση της οργάνωσης "One Nation", του Ιωάννη Μιχαλέτου

  Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των Ελληνικών ΜΜΕ

  (λ.χ. www.athina984.gr) [u]η οργάνωση "One Nation" δρα στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λέσβο με αφορμή τη έλευση των προσφύγων. Μάλιστα λαμβάνει μέρος - και παρανόμως-σε αποστολές έρευνας & διάσωσης στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.[/u]Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πέρα πλέον όλων των άλλων που έχουν λεχθεί για γραφτεί, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:- Η οργάνωση αυτή είναι συνεργαζόμενη με την "Al-Fatiha Global"η οποία ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη για εμπλοκή στην τρομοκρατία στη Συρία. Έχει βρεθεί φωτογραφικό υλικό με όπλα που τα διέθετε ο υιός του ιδρυτή της οργάνωσης, Βρετανός υπήκοος Πακιστανικής καταγωγής.
  Ταυτόχρονα η ίδια οργάνωση δίδει χρήματα στη Τουρκική IHH, η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό κράτος (αξίζει να σημειωθεί ότι τη περίθαλψη των προσφύγων στη ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό η Τουρκική οργάνωση)- Μια ακόμη οργάνωση που συνδέεται η "One Nation", είναι η IERA από το Πόρτσμουθ της Βρετανίας της οποίας μέλη καταζητούνται ως στελέχη τους ΙΣΙΣ στη Συρία όπου μετέβησαν ως εθελοντές-τρομοκράτες τα τελευταία έτη. Επιπλέον μέλος του Δ.Σ. του IERA,ήταν ο Μπιλάλ Φίλιπς ο οποίος είχε συνδεθεί με την ομάδα που τοποθέτησε τη βόμβα στο διεθνές κέντρο εμπορίου στη Νέα Υόρκη το 1993.- Ακόμα πρέπει να αναφερθεί η σύνδεση με την οργάνωση "Muslim Aid" που και αυτή ερευνάται από τη Βρετανική δικαιοσύνη λόγω των στενών δεσμών της με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Τζιχάντ.- Προσέτι έχουμε και την οργάνωση ΙΝΤΕΡΠΑΛ, της οποίας η δράση έχει ήδη απαγορευτεί στις ΗΠΑ ως συνδεόμενης με τη διεθνή τρομοκρατία -Για την "One Nation" συγκεκριμένα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Βρετανικών αρχών εδώ και χρόνια ως σύνδεσμος μεταξύ Βρετανών και Μεσανατολιτών εξτρεμιστών. - Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Moazzam Begg, Μουτζαχεντίν που είχε πολεμήσει στη Βοσνία τη δεκαετία του '90 και μετέπειτα εντάχθηκε στις τάξεις της Αλ Κάιντα, φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο και τη σήμερον είναι βασικός συντονιστής όλων των παραπάνω οργανώσεων. Η "One Nation" έχει επίσης αναπτύξει εργασία και στη Βοσνία τα τελευταία έτη. - Η οργάνωση "One Nation", επιπλέον έχει ονοματίσει ένα από τα φιλανθρωπικά της "πρότζεκτ" ως Aafia Siddiqui, προς τιμή της τρομοκράτισσας από το Πακιστάν που βρίσκεται τη σήμερον σε φυλακή του Τέξας καταδικασμένη για επίθεση σε Αμερικανούς. Το ψευδώνυμό της ήταν "Lady al-Qaeda". Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο της παγκοσμίως δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί και αποτελεί βασικό στόχο των Αμερικανικών αρχών- Στις 17 Νοεμβρίου του 2013 η "One Nation", οργάνωσε στο Δυτικό Γιόρκσαιρ φόρουμ με ομιλητές τους εξτρεμιστές Moazzam Begg & Σάικ Ζαχίρι Μαχμούντ. Ο τελευταίος είναι διευθυντής του ινστιτούτου Ας-Σούφα που προωθεί τη Χαμάς στη Βρετανία. Εκεί παρευρέθηκε και ο Asim Querishi, ο οποίος συνδέεται με πληθώρα εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Τσετσενία, Αφγανιστάν και βεβαίως τη Συρία, ενώ είναι και εξέχων μέλος της οργάνωσης Hizb ut-Tahrir η οποία θεωρείτε τρομοκρατική σε αρκετά κράτη διεθνώς και ταυτοχρόνως εξέχοντα μέλη της καλούν σε δολοφονίες Εβραίων, Ινδών, Ρώσων,Κινέζων και Αμερικανών. - Ένα από τα ηγετικά στελέχη της "One Nation" ο Arshad Patel είχε συλληφθεί το καλοκαίρι το 2005 ως συνδεόμενος με τους βομβιστές του Λονδίνου. Η αδερφή του Χασίνα είναι η σύζυγος του Mohammed Sidique Khan που ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας σε εκείνες τις επιθέσεις. Ένα άλλο μέλος ο Majid Freeman, ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη την παρούσα περίοδο ως υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους στη χώρα.- Οι Βρετανικές αρχές εδώ και δύο χρόνια ερευνούν περιπτώσεις απαγωγών στη Συρία από το ΙΣΙΣ και τις διασυνδέσεις για την διευκόλυνση αυτών των απαγωγών από στελέχη οργανώσεων όπως η "One Nation"- Η "One Nation" χρηματοδοτεί στη Γάζα την οργάνωση "Al-Falah Benevolent Society" που αποτελεί μια βιτρίνα της Χαμάς της οποία ο διευθυντής μοιράζει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας της περιοχής.[u]Όλα τα ανωτέρω είναι προκαταρκτικά στοιχεία [/u]
  http://www.rimse.gr/2015/11/one-nation.html

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/11/2015 21:45:56

  Σὠπα κυρά μου που είμαστε υπεύθυνοι όλοι και αθώος κανείς. Ποιά είσαι,ο Πάγκαλος;
  Υπεύθυνοι είστε ΕΣΕΙΣ που τον πιστέψατε και τον ψηφίσατε και μας τους φορτώσατε.
  Υπεύθυνοι είστε εσείς που τώρα το παίζετε θυμωμένοι επαναστάτες και κατηγορείτε αβίαστα όσους με σκυμμένο το κεφάλι όχι από δουλοπρέπεια,αλλά από την ανέχεια και το καθημερινού άγχος για την επιβίωση,όπως κάνατε τότε,που πιστέψατε τον αρχιψεύτη ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και θα χορεύουν οι αγορές. Άσε μας κυρά μου που είμαστε υπεύθυνοι όλοι για τους αρχιπροδότες που κάποιοι τους πίστεψαν και δεύτερη και τρίτη φορά για να μας αποτελειώσουν! Λίγη τσίπα δεν έμεινε πιά σ' αυτόν τον τόπο,λίγη;;;......

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/11/2015 02:11:55

  ᾿Αγαπητέ Κυθήριε, μπορεῖ καί νά ψηφίση ΑΔΩΝΗ, ποῦ ξέρεις; ῎Αν εἶναι πατριώτισσα.

 6. ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
  ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 13/11/2015 09:44:25

  @ Κυθήριος

  Άσε μπάρμα!
  Όσο και να σκούζεις για να παραστήσεις την αθώα περιστερά, δεν πείθεις κανέναν. Είσαι υπεύθυνος δημόσιε υπάλληλε βολεψάκια υποκριτάκο, κομματόσκυλε των μεν ή των δε, είσαι υπεύθυνος ελ. επαγγελματία κατά συρροή φοροφυγά, είσαι υπεύθυνος ασυνείδητε πελάτη-ψηφοφόρε-οπαδέ που επί 40 χρόνια οδήγησες τη χώρα εδώ που βρίσκεται με την ανοχή και την αναισθησία που και σήμερα ακόμη σε χαρακτηρίζει. Πάνω από όλα ήτανε και είναι η προσωπική σου εξυπηρέτηση και καλοπέραση. Τώρα που στριμώχτηκες, τώρα μονάχα πανικοβλήθηκες και ξεκατινιάζεσαι στις ρούγες παριστάνοντας τον αναμάρτητο και τον κατήγορο της καρπαζιάς.
  Όποιος κι αν είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός, συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι είναι όλοι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί 40 χρόνια πίσω, μαζί με τους χειροκροτητές και τους αστείους ιδιοτελείς οπαδούς -υποστηρικτές τους (ξέρεις εσύ). Όλους αυτούς που τάχα όλα τα ''ξέρουνε'' και πάντα ''μας τα λέγανε'' κι έσκαψαν συστηματικά με τον άτιμο βίο και την πολιτεία τους επί χρόνια πολλά, τον βαθύ λάκο όπου πέσαμε σήμερα.
  Εσείς λοιπόν οι μη νοήμονες φανατικοί, μείνετε στην άκρη. Εμείς, που είμαστε και οι περισσότεροι, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν που κατά σύμπτωση ηγείται, το δικαίωμα να ξεπουλήσει την πατρίδα μας και να αποφασίζει εν λευκώ και κόντρα στις δεσμεύσεις του. Εμείς, θα τον εμποδίσουμε. Κι αυτόν και όποιους επόμενους προθύμους μεσίτες.
  Εσείς, οι ένοχοι και οργίλοι εξυπνάκηδες, μείνετε στην άκρη σας. Δεν σας χρειαζόμαστε σε τίποτε. Μόνο για τις τσιρίδες είσαστε :)

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/11/2015 10:37:38

  @ Φωτεινή,δεν περιμένω πατριωτισμό από τέτοιους ανθρώπους σαν και δαύτην,άξιοι της μοίρας τους και της εξυπνάδας τους είναι,μόνο που τις επιλογές τους τις πληρώνουμε κι εμείς μαζί τους...
  @ Εσύ Παγκάλω του ''όλοι υπεύθυνοι'', εύθικτη ,άσπιλη κι αμόλυντη, αυτά τα 40 χρόνια πού ζούσες,σε παράλληλο σύμπαν;Δεν ψήφιζες,δεν συμμετείχες,δεν αποτελούσες μέρος της προβληματικής ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού της βίου; Η ξεφύτρωσες από το '10 και μετά από κινέζικο ατύχημα από εξαμηνίτικη αποβολή;
  Άκου και κάτι όμως που ίσως δεν το ξέρεις: Υπάρχουν και δημ.υπάλληλοι που δουλεύουν πραγματικά,που κέρδισαν τη θέση τους με το σπαθί τους,χωρίς να γλείψουν την κατουρημένη κομματική ποδιά κανενός,ανεξάρτητοι,καθαροί και με πλήρη φοροδοτική συνείδηση πολίτες,που κι εσύ έχεις ανάγκη τις δικές τους υπηρεσίες και που τους οφείλεις αν μη τι άλλο,τουλάχιστον τον στοιχειώδη σεβασμό. Σεβασμό που βεβαίως δεν τον έχεις απέναντι σε κανένα θεσμό,στοιχείο αντιπροσωπευτικό των νεοελλήνων,που καταδεικνύει και τα αίτια του πώς φτάσαμε ως χώρα στο χείλος του γκρεμού...

 8. ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
  ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 16/11/2015 20:48:25

  Υπάρχουν σίγουρα Δημόσιοι Υπάλληλοι που προσπαθούν και εργάζονται και προσφέρουν. Αλλά εσύ μπαρμπαΚύθ, μη ζητάς να σου δώσουμε και μεταξωτή πετσέτα για να σκουπίσεις τον ...ιδρώτα σου ! Είναι ηλίου φαεινότερον οτι δεν ανήκεις στους σεμνούς και στους χρήσιμους Δ.Υ. Δεν ανήκεις στις εξαιρέσεις. Είσαι απ΄ τους άλλους, που αποτελούν και τον κανόνα. Τους αναιδείς βολεψάκηδες, τους οκνηρούς εγωπαθείς τζαμπαμονιμάδες, τους ημιμαθείς ξερόλες. 'Ασε λοιπόν τα ξεφωνητά, γιατί δεν κρύβεται η φύση του ανθρώπου, όσο και να υποκρίνεται. :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.