Θα αφήσουμε τη ΝΔ να γίνει υποχείριο του Τσίπρα;
01/12/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα αφήσουμε τη ΝΔ να γίνει υποχείριο του Τσίπρα;

Όταν πριν από μερικές ημέρες γράφαμε R.I.P. Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν περιμέναμε ότι αυτό θα συνέβαινε τόσο νωρίς. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό όσοι σκάβουν το λάκκο του κόμματος εδώ και μερικούς μήνες. Πίεσαν τον Σαμαρά να αποχωρήσει, έστησαν τις διαδικασίες για να κρατήσουν το μαγαζί δικό τους, σχεδιάζουν την οριστική παράδοσή του στον Τσίπρα και την παρέα του. Μια παρέα που εκτείνεται από την Ανατολική Αττική και φτάνει μέχρι την Ηρώδου Αττικού και το Προεδρικό Μέγαρο. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με Αλέξη αρχηγό, ο Καραμανλισμός στην εξουσία θα μπορούσε να πει κανείς παραφράζοντας το γνωστό «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία».

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

Γι’ αυτό ο Τσίπρας δεν είναι τόσο αγχωμένος με 153 βουλευτές; Λέτε να σχεδιάζουν καμιά αποστασία κάποιοι ανεξέλεγκτοι τύποι που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία διαλυμένη και τον Αλέξη για πολλά χρόνια να κάνει… χωρατά με τους Τούρκους και να ψάχνει τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο;

Λέτε το σχέδιο να περιλαμβάνει ολίγο από Λεβέντη και ολίγο από ΝΔ ώστε να δέσει το γλυκό και να γίνει μια όμορφη «συγκυβέρνηση» που δεν θα έχει ανάγκη από 2-3 τρελαμένους Συριζαίους;

Ελπίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ως πατριωτικό κόμμα έχει και πατριώτες. Δεν θα συμπράξουν με τον χειρότερο εχθρό της Ελλάδας για να διατηρήσουν την εξουσία τους διαλύοντας ωστόσο το κόμμα των νοικοκυραίων.

Πολύ φοβούμαστε ότι πάει να σχεδιαστεί ένα έγκλημα που θα πληρώσει όλος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας. Κινδυνεύει να γίνει χειρότερη κι από το ΠΑΣΟΚ.

Από τη μια κάποιοι σχεδιάζουν βασιλικό κόμμα έχοντας μαζί τους επιχειρηματίες και χρεοκοπημένα εκδοτικά συγκροτήματα. Κάποιοι ετοιμάζονται να αλώσουν από τα δεξιά τη ΝΔ με όχημα τον Τζιτζικώστα και την παρέα του.

Αλλά να πούμε και τις άλλες αλήθειες. Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να τρυγήσουν τη ΝΔ και από το κέντρο. Με δικαιολογίες περί δήθεν εθνικής συνεννόησης παίζουν το παιχνίδι του Τσίπρα. Ο Μεϊμαράκης και οι Καραμανλικοί φίλοι που έχουν μπει σε καίριες θέσεις στην κυβέρνηση κι όχι μόνο ετοιμάζονται να συμπράξουν δήθεν για τη σωτηρία της χώρας και δίνουν στήριγμα στον Τσίπρα. Για δείτε τον Παυλόπουλο τι κάνει. Ένας μοιραίος για τη ΝΔ υπουργός, που κατέστρεψε την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2008, έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις πλάτες του Τσίπρα και τώρα ξεπληρώνει γραμμάτια.

Για δείτε τον «στρατιώτη» της παράταξης Μεϊμαράκη. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί εκθειάζει την δήθεν συναίνεση και λέει «έ, δεν είναι το πρόβλημα ο Αλέξης». Κι ετοιμάζει μια ΝΔ κακόμοιρη, μίζερη, κολαούζο του Τσίπρα, αδύναμη να υπερασπιστεί τις αξίες των δεξιών, των πραγματικών δεξιών αυτής της χώρας που τη βλέπουν να διαλύεται στα χέρια των απίθανων εγκληματιών της αριστεράς. Θα ψηφίσετε αυτόν τον άνθρωπο και όλο αυτό το σύστημα που θέλει ένα τέτοιο κόμμα; Σίγουρα στο πλευρό του Μεϊμαράκη αλλά και του Τζιτζικώστα υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, πραγματικοί αγωνιστές. Δυστυχώς δεν φτάνουν για να σταματήσουν αυτό που πάει να συμβεί στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι, όμως, πρέπει να το σταματήσουν. Κάποιοι πρέπει να πάψουν να κρύβονται και πρέπει να βγουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τη ΝΔ που ετοιμάζεται για το μέλλον. Για το πολιτικό σύστημα «αχταρμά» που όλοι θα μοιάζουν με όλους. Η χύτρα θα χωράει τα πάντα. Αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς, λεβέντηδες και ψεκασμένους. Έτσι το θέλουν κάποιοι, έτσι συμφέρει και τον Τσίπρα. Γι’ αυτό και θέλει να εκλεγεί ο Μεϊμαράκης. Γι’ αυτό τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να είναι ο Άδωνις ο νέος αρχηγός.

Ίσως πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλουν να γίνει τίποτε στη ΝΔ. Να τσακώνονται οι διάφοροι μιμίκοι και βαγγελάρες, να μη γίνουν ποτέ οι εκλογές, να γίνει ένα συνέδριο και να εκλεγεί ο εκλεκτός που θα επιλεγεί και όλα όμορφα και καλώς καμωμένα. Φοβούνται τον κόσμο της ΝΔ, φοβούνται τη δημοκρατία. Τους ξέφυγε μια φορά το 2009 και είχαν επί έξι χρόνια τον Σαμαρά. Σιγά μην αφήσουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Αλλά, εφόσον γίνουν οι εκλογές πρέπει ο κόσμος μαζικά να πάει να ψηφίσει για να δείξει σε όλους ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ. Ποιος έχει την ψιλή κυριότητα κι όχι ποιος έχει την επικαρπία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 01/12/2015 09:03:26

  Ακούστε, η ΝΔ ήταν πάντα προσωπαγές κόμμα, χωρίς ιδεολογία. Κάτι πήγε να κάνει ο Σαμαράς στην αρχή, όταν μίλησε για κοινωνικό φιλελευθερισμό. Το εγκατέλειψε πολύ γρήγορα, υποθέτω γιατί όταν το είπε τον κοιτούσαν όλοι απορημένοι στο κόμμα. Καλύτερα, από την άποψη ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι μια αμφιλεγόμενη επινόηση που έγινε στη Δύση πριν δεκαετίες και δεν έπιασε ούτε εκεί. Η ιδεολογία της ΝΔ θα έπρεπε να είναι ο συντηρητισμός, προσαρμοσμένος στην ελληνική παράδοση και με κάποια φιλελεύθερα στοιχεία. Αλλά αυτά δεν μπορούν να τα χειριστούν οι αγράμματοι που έχει για στελέχη.
  Ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα λοιπόν είναι λογικό να μπορεί ένας δημαγωγός με μεγάλο σουξέ σε μια κοινωνία πιθήκων να το κάνει ό,τι θέλει ώστε να παραμένει στην εξουσία χωρίς αντίπαλο.
  Οι φίλοι της ΝΔ, αν θέλουν να σταματήσει αυτό, πρέπει να κάτσουν μεταξύ τους πρώτα, μέσω του ίντερνετ, να συμφωνήσουν σε μια ταυτότητα του κόμματος και μετά να την επιβάλουν στη ΝΔ.

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 01/12/2015 09:57:47

  "Πίεσαν τον Σαμαρά να αποχωρήσει". Και είδαμε τι ακολούθησε...Ξεπουλήθηκαν και θα ξεπουληθούν τα πάντα. ΜΌΝΗ δυνατότητα να σταματήσει η καταστροφή είναι η εκλογή του Άδωνη Γεωργιάδη στην Προεδρία της ΝΔ.

 3. George N avatar
  George N 01/12/2015 11:22:37

  Ο Αδωνις και ο Κυριάκος έχουν στοιχεία που τους επιτρέπουν να φτιάξουν κόμμα από την σημερινή ΝΔ. Αυτή όμως όπως είναι σήμερα ακόμα και για παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ πολύ της πάει. Λογικά δεν πρέπει να της κάνει την χάρη ο Αλέξης αλλά να την αφήσει να στέκεται ως σκιάχτρο.

 4. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 01/12/2015 12:29:00

  @Παράξενος

  Πατριωτισμός σε συνδυασμό με τα ρεύματα του δυτικού φιλελευθερισμού είναι ο κορμός της βασικής ιδεολογίας που εκφράζει τον δεξιό -κεντροδεξιό χώρο στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την κυρίαρχη ιδεολογία του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας που κυριαρχεί στη αριστερά και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ.
  Σε πρόσφατη ομιλία του, ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Μανιάτης, περιέγραψε την πολιτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως «Προοδευτικό Πατριωτισμό» σε αντιδιαστολή προφανώς της κυρίαρχης ιδεολογία του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν συνειδητοποιήσει τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΝΔ έχουν αντιληφθεί τα υπόγεια ρεύματα που σε λίγο θα συγκλίνουν ορμητικά στην Ελληνική κοινωνία;

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 01/12/2015 13:18:06

  @ Κώστας Σταματάκης

  Για τη μάστιγα του εθνομηδενισμού έχω γράψει πολλές φορές, στη ΝΔ δυστυχώς αγνοούν ακόμη και τη λέξη.
  Προφανώς, διευκρίνιση κάνω, δε νοείται συντηρητισμός χωρίς πατριωτισμό: η εθνική παράδοση είναι το πολυτιμότερο πράγμα που θα μπορούσε να συντηρήσει μια κοινωνία και είναι αναγκαία για να έχει ο πολίτης ταυτότητα, άρα και αίσθηση προσωπικής ευθύνης (βασική έννοια του συντηρητισμού).
  Toν πατριωτισμό δεν τον θεωρώ ιδεολογία πάντως, είναι πρωτίστως βίωμα, η αγάπη ανθρώπων που σχετίζονται υλικά και πνευματικά μεταξύ τους (δεν το λέω μεταφυσικά) για την πατρίδα τους.
  Σήμερα ο πατριωτισμός κοντεύει να εξαφανιστεί γιατί οι σχέσεις έχουν γίνει απρόσωπες.

 6. Heilig avatar
  Heilig 01/12/2015 13:28:09

  Πολύ ανάλυση και φιλοσοφία ρε παιδιά. Η ΝΔ δεν τραβάει άλλο, αυτή είναι η αλήθεια. Έχει επίσης πολλές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρα (σαφώς τις λιγότερες, αλλά έχει) και ο κόσμος την έχει συνδυάσει με το ΠΑΣΟΚ, κυρίως λόγο δικομματισμού. Το καλύτερο θα ήταν τα δυνατά και άξια στελέχη της ΝΔ να κάνουν κάτι νέο. Και ίσως και με τον κ. Σαμαρά μαζί. Με αυτόν τον τρόπο θα αφήσουν έξω τα βαρίδια και θα πάρουν τους νέους μαζί τους. Η ΝΔ έτσι πως είναι τώρα δεν πρόκειται να ανακάμψει και νομίζω πως το ψιλό-ξέρουμε όλοι.

 7. Σίμος avatar
  Σίμος 01/12/2015 20:07:24

  Η νδ 'εχει διαλυθει από τις φατρίες εδω και πολύ καιρό.

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 01/12/2015 20:43:19

  Δεν μιλούσαμε έτσι για τη ΝΔ τον Ιούνιο, δεν μιλούσαμε έτσι για τη ΝΔ τον Ιανουάριο, δεν μιλούσαμε έτσι την περίοδο 2009-2015, δεν μιλούσαμε έτσι ούτε μετά την ήττα του Οκτωβρίου 2009, ούτε ποτέ.

  Ήταν γνωστό ότι μετά τον Σαμαρά δεν υπήρχε ηγετική προσωπικότητα να αναλάβει, με δεδομένο ότι όλοι οι ανταγωνιστές του ιδίου είχαν καεί με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, ο Καραμανλής ήταν συνειδητά αποστασιοποιημένος και η νεώτερη γενιά χωρίς αδιαμφισβτήτη αποδοχή από τους υπολοίπους. Σε αυτούς περιλαμβάνω και τον Άδωνι, που υποστηρίζω εγώ.

  Μας προέκυψε ο αρχικά "ενωτικός" Μεϊμαράκης, αν και κάποια σημάδια ήταν ήδη από τον Ιούλιο κιόλας ανησυχητικά. Ο Μεϊμαράκης ήταν "πρωθυπουργήσιμος", απόδειξη ότι έκανε σχετικά αξιοπρεπώς τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά το ότι έχασε με ποσοστό μεγαλύτερο απο τις προβλέψεις.

  Τώρα όμως ο Μεϊμαράκης και όλος ο μηχανισμός που συσπειρώθηκε αρχικά γύρω του, απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

  Νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι ο Μεϊμαράκης. Κινείται αψυχολόγητα, με τρόπο ισοπεδωτικό, ακατανόητο, έξω από κάθε λογική, χωρίς σεβασμό για κανέναν και τίποτα. Και χωρίς λογικό ειρμό.

  Π.χ.: Είναι γνωστό ότι ήταν στα "μαχαίρια" με τον Παπαμιμίκο. Ο τελευταίος, είναι λογικό να μην "δικαιούται" πια να προεδρεύσει της ΚΕΦΕ, μετά το φιάσκο. Λέει λοιπόν ότι "δεν θα προεδρεύσω". Όμως ο Μεϊμαράκης, παρόλο που δεν τον ήθελε εξαρχής, του λέει "γιατί δεν θα προεδρεύσεις, υποχρεούσαι να προεδρεύσεις". Μα καλά ρε Μεϊμαράκη, τον θέλεις; Τι εννοείς; Σπάσιμο μας κάνεις; Υποτίθεται ότι είναι ο βασικός υπαίτιος, υποτίθεται ότι δεν τον θέλει κανένας και εσύ τώρα πας και λες "οχι, να προεδρεύσεις"; Μα αφού ήσουν ο πρώτος που τον κατακεραύνωνε. Σπάσιμο για το σπάσιμο, έτσι, χαβαλές να γίνεται δηλαδή.

  Τα σενάρια διάσπασης; Με τον ΜεΪμαράκη (άλλο το Τζιτζικώστειο σενάριο με τον Γλύξμπουργκ και άλλο το Μεϊμαράκειο). Τα σενάρια οικουμενικής; Με τον Μεϊμαράκη και τον Καραμανλή. Ο μεγάλος χαμός στην Κ.Ο. και τα όργανα; Με τον Μεϊμαράκη; Ο χαμός στην ΚΕΦΕ; Με τον εκπρόσωπο του Μεϊμαράκη.

  Όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα βρεις από κάτω τον Μεϊμαρακη να προκαλεί μπάχαλο.

  Δεν λέει να φερθεί σαν ένας φυσιολογικός υποψήφιος πρόεδρος σαν τους άλλους, επιμενει να του εκχωρηθεί ειδική μεταχείριση, ίσως επειδή είναι πιο μάγκας. Πόσο πιο μάγκας;

  Μεγάλο μπελά βρήκε η ΝΔ με αυτόν τον τύπο και δυστυχώς όσο παρατείνεται η εκλογική εκκρεμότητα, τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.

  Η ΝΔ χρειάζεται έναν αρχηγό οποιονδήποτε άλλον εκτός του Μεϊμαράκη και εκτός του Τζιτζικώστα, που επίσης κάνει διασπαστικά σενάρια και θα είναι από μόνος του η διάσπαση προσωποποιημένη.

  Το κακό με τυχόν αποχώρηση Μεϊμαράκη (κατά τη γνώμη μου αναπόφευκτη), θα είναι, εάν η καραμανλική, ας πούμε, πτέρυγα, αισθανθεί προδομένη από το ότι δεν θα έχει κάποιον υποψήφιο που να την εκπροσωπεί. Αν τώρα αποχωρήσει ο Μεϊμαράκης (πράγμα που θεωρώ σχεδόν προδιαγεγραμμένο), η καραμανλική πτέρυγα θα βρεθεί χωρίς εκπροσώπηση σε αυτή την εκλογή. Τι θα κάνει ο Κεφαλογιάννης; Τι θα κάνουν άλλοι που τους εκπροσωπούσε ο Μεϊμαράκης; Τι θα κάνει η Ντόρα και ο μηχανισμός της; Μπορεί αυτην π.χ. να την θεωρουμε πρόβλημα από μόνη της, όμως για την ενότητα της ΝΔ, εάν τη θέλουμε, πρέπει να τους λάβουμε υπόψη μας να μην βρεθούν εκτός διαδικασίας. Αυτό θα έχει διαλυτικές επιπτώσεις.

  Θέλω να πω ότι είτε μείνει είτε φύγει ο Μεϊμαράκης, ο άνθρωπος είναι ένα πρόβλημα από μόνος του. Μένει, όλο προβλήματα. Φεύγει, κι άλλα προβλήματα.

  Δεν μπορούμε όμως να ακυρώσουμε τις εκλογές και να κάνουμε άλλες. Το καλύτερο είναι τελικά ίσως να παραμείνει ο Μεϊμαράκης, έστω και δημιουργώντας προβλήματα, ώστε να αναγκαστεί να αποδεχθεί αύριο την ήττα της η καραμανλική - ντορική πτέρυγα. Αν πάνε για ακύρωση οι εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να βρει πια ο Άδωνις τις 50 υπογραφές, θα γίνει τεράστιο μπάχαλο τότε, δεν θα υπάρχει τίποτε.

  Η μετάθεση της ημερομηνίας δεν είναι τεράστιο ζήτημα, το ζήτημα είναι να γίνουν. Ας είναι και 10 Ιανουαρίου. Δεν έχει νόημα να πούμε ότι τις κάνουμε 13 και στις 13 να έχουμε άλλο φιάσκο. Εκτός αν γίνουν χειρόγραφα. Όλοι οι ψηφοφόροι μόνον με αστυνομική ταυτότητα (για αποφυγή κόλπων του στυλ ψηφίζω στο ένα εκλογικό τμήμα με διαβατήριο και στο άλλο με ταυτότητα), υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ψήφισαν ούτε θα ψηφίσουν αλλού, μετά περνιούνται τα ονόματα σε ένα αρχείο Excel για κάθε εκλογικό τμήμα, τα παίρνουν όλοι οι υποψήφιοι τα αρχεία μαζί με φωτοτυπία της γραπτής κατάστασης ψηφισάντων και τα ενοποιούν σε ένα αρχείο, μετά δίνουν την εντολή Sort και φαίνονται αμέσως οι διπλοεπωνυμίες, συνωνυμίες, μαζί με αριθμούς ταυτότητας.

  Προσωπικά προτιμώ το χειρόγραφο, εάν δεν είναι εφικτό ηλεκτρονικά μέχρι 13 Δεκεμβρίου. Πρέπει να τελειώσει η εκκρεμότητα. Είναι πολύ κακό πράγμα αυτό που συμβαίνει σήμερα. Να ξεκαθαρίσει το πράγμα προς τα πού θα πάει. Να τεθούν οι υπόλοιπες διεργασίες μετεξέλιξης σε ενέργεια, όσες δηλαδή εξαρτώνται από την εκλογή αρχηγού.

 9. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 02/12/2015 09:17:03

  Η πυρίτιδα έχει ανακαλυφθεί εδώ και αιώνες.
  Οι εκλογές γίνονται με εκλογικούς καταλόγους εδώ και έναν αιώνα..

  Τι ακριβώς ψάχνει η νδ? Κάτι σαν το ί γκόβερμαντ του Γιωργάκη?
  Θα πρέπει να έχουν καεί όλα τα τσιπάκια των υπολογιστών, δεν αντέχουν τόση βλακεία γιαυτό καταρρέεις το σύστημα.

  Αφού υπάρχουν οι επίσημοι κατάλογοι του υπουργείου εσωτερικών, ανά Δήμο και εκλογικό τμήμα .Αφού τα εκλογικά τμήματα της νουδού είναι ανά δήμο, θέλει πολύ μυαλό να ενώσεις τους καταλόγους με ένα εξελάκι να τους τυπώσεις και να γίνεται ο έλεγχος και η ταυτοποίηση ?
  Ό καθένας ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα της περιοχής του.
  Ψηφίζουμε ως Έλληνες για κυβέρνηση απλά και γρήγορα, και δεν μπορούν να φτιάξουν το ίδιο για ένα μικρό κομμάτι των ψηφοφόρων?
  Τι βλακείες είναι αυτές με τα άι φον, τα άι παντ, τα τάμπλετ και το κακό συναπάτημα?

  Είναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουν και μάλιστα με ληγμένα.
  Εγινε δημοψήφισμα σε δέκα μέρες και δεν μπορούν ,τάχα, να ψηφίσουν πρόεδρο της νουδού?

  Αλλού είναι το θέμα και όχι διαδικαστικό ή τεχνικό .Εξ άλλου αν πρέπει να διαλυθεί ένα μαγαζί εύκολα γίνεται με την πλήρη απαξίωση. Ζητάς μπύρα σου φέρνει η ξανθιά τσάι και μάλιστα σε βγάζουν τρελό αν διαμαρτυρηθείς. Ζητάς καφέ, σου λένε δεν μπορούμε γιατί χάσαμε τα σπίρτα και δεν ανάβει το γκάζι, τους δίνεις αναπτήρα δεν μπορούν να τον δουλέψουν.
  Τι άλλο χρειάζεται για να μην ξαναπατήσει πελάτης στο μαγαζί αυτό?
  Ακόμη και αν πραγματικά τα γκαρσόνια και οι μάγειροι είναι παλαβοί, τα αφεντικά που τους ανέθεσαν να δουλέψουν το μαγαζί δεν το βλέπουν ότι χάνουν πελατεία και θα κλείσουν?
  Δεν τους νοιάζει?

  Βέβαια από μια χρεοκοπία της επιχείρησης δεν χάνουν πάντα οι κανονικοί ιδιοκτήτες.
  Ούτε και τα τρωκτικά χάνονται ποτέ και πάντα θα χωθούν στο ντουλάπι για να αρπάξουν ακόμη και τα τελευταία ψίχουλα ενώ το μαγαζί καταρρέει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.