Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
06/08/2018 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θ. Καράογλου: Έγινε το αυτονόητο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση

«Έγινε το αυτονόητο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την αποδοχή από τον πρωθυπουργό της παραίτησης του πρώην αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τις αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Η ΝΔ από την αρχή επισήμανε ότι ευθύνες υπάρχουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ξεκινώντας από ψηλά και φτάνοντας χαμηλά στην ιεραρχία, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό, που έχει τη γενική ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν, συνεχίζοντας στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, πιο κάτω στον αν. υπουργό Προστασίας κ. Τόσκα και προχωρώντας στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και στους δύο αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Ήδη το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται. Ο κ. Τόσκας ήταν ο πρώτος που έφυγε, ακολούθησαν οι δύο αρχηγοί περιμένουμε σήμερα και την παραίτηση- εκδιωγμό του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες δεν ξέρω πού κρύβεται, συνεχίζουμε και περιμένουμε ακόμη εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «σεβάστηκε απολύτως το πένθος των ανθρώπων, που έχασαν τους δικούς τους γι' αυτό και κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φωτιές και το τριήμερο που είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος δεν συμμετείχαμε σε καμία πολιτική εκπομπή, δεν κατηγορήσαμε την κυβέρνηση, δεν κάναμε καμία δήλωση». «Η ΝΔ», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, «άσκησε και ασκεί μία κριτική που δεν είναι μόνο απλή κριτική, αλλά συνοδεύεται και από προτάσεις αμέσως μετά τη λήξη του εθνικού πένθους και πάντοτε η κριτική και οι προτάσεις είναι με μετριοπάθεια, με σύνεση, με λογική».

Σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι «ενώ ήξεραν ότι υπάρχουν νεκροί έκαναν μία σύσκεψη παρωδία καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, όταν ήξεραν ότι υπήρχαν ήδη νεκροί, μιλούσαν για άλλες φωτιές και στο τέλος είπαν ότι υπάρχει και μια φωτιά στο Μάτι και είναι υπό έλεγχο και την παρακολουθούμε, ενώ ξέρανε ότι ήδη ότι υπάρχουν νεκροί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ