Τετάρτη στη Βουλή προς κύρωση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες
03/06/2019 18:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τετάρτη στη Βουλή προς κύρωση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες

Στην Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου.

Για την κοινοβουλευτική κύρωση των Ποινικών Κωδίκων προβλέπεται επεξεργασία σε μια συνεδρίαση στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στη συνέχεια ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ δεν επιτρέπεται να ενταχθούν σε αυτόν τροπολογίες. Στην Επιτροπή οι Κώδικες θα εισαχθούν την Τετάρτη το πρωί.

Την ψήφισή τους είχε ζητήσει συναινετικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του την περασμένη βδομάδα.

Εν τω μεταξύ σε αναμονή είναι η Βουλή για τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου και θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συνεδριάσεις μέχρις ότου θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Το απόγευμα θα ανοίξει η Ολομέλεια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες. θα γίνουν μόνο ανακοινώσεις για τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί. Πιθανότερες ημερομηνίες συζήτησής τους είναι Τετάρτη και Πέμπτη.Εκτός του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έχει κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και η κύρωση των Δασικών Χαρτών.

Δείτε αναλυτικά εδώ τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Πηγή:capital.gr