Τετ α τετ Τσίπρα - Ερντογάν την Πέμπτη
10/07/2018 19:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τετ α τετ Τσίπρα - Ερντογάν την Πέμπτη

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο , προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης ( ώρα 14.30 Βρυξελλών).

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος , είχε προαναγγείλει από την αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι πιθανώς το ραντεβού Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Capital.gr, ο Δ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία οι Τσίπρας-Ερντογάν συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο του εργασιών του ΝΑΤΟ και ότι είναι πιθανή η οριστικοποίηση του τετ α τετ τους εντός των επόμενων ωρών, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, σημασία έχει η επιλογή της κυβέρνησης να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου (και της συνάντησης) το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

Όπως άλλωστε τόνισε νωρίτερα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο ΝΑΤΟ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με βασική στόχευση να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της τετράμηνης και αναίτιας φυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, "Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει έχει ως πρώτιστη προτεραιότητά του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες. Το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωσή τους".

Πηγή:capital.gr