Τέσσερα ερωτήματα της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τα μπλακ άουτ
27/08/2018 16:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέσσερα ερωτήματα της Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τα μπλακ άουτ

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα και του αναπληρωτή τομεάρχη, Κώστα Κατσαφάδου, φέρνει στη Βουλή τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας, μέσω ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι κύριοι Σκρέκας και Κατσαφάδος χαρακτηρίζουν ως αδιανόητο εν έτει 2018, στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν, ένα ολόκληρο νησί και μάλιστα δίπλα στην ηπειρωτική Ελλάδα να μένει χωρίς ρεύμα και νερό για περισσότερες από 24 ώρες. "Είναι επίσης αδιανόητο είναι οι αρμόδιες αρχές να αδυνατούν επί ώρες να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο που καταγράφηκε για 3η φορά μέσα σε ενάμιση μήνα μετά τις αντίστοιχες διακοπές στον Άγιο Στέφανο και προσφάτως σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική. Είναι προφανές ότι η κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τη σχεδόν τετραετή πια διαχείριση των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που, ως φαίνεται, ενδιαφέρεται μόνον για την επικοινωνιακή συγκάλυψη της ανικανότητάς της και κυρίως στην αποποίηση των ευθυνών της για την κατάρρευση των υποδομών της χώρας”, τονίζουν οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω της ερώτησης, ζητάει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Πού οφείλονται οι διαδοχικές και εντελώς απροσδόκητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα.

-Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου για την αποφυγή των διακοπών ηλεκτροδότησης στην κορύφωση της τουριστικής σαιζόν με ανυπολόγιστες συνέπειες στα νοικοκυριά και στην οικονομία.

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις στους επαγγελματίες στην Αττική και στην Ύδρα από τα ξαφνικά Black Out. Προτίθεται η κυβέρνηση να τους αποζημιώσει για τις πιθανές οικονομικές ζημιές που υπέστησαν.

-Πόσες μετακινήσεις προσωπικού και στελεχών έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στον ΑΔΜΗΕ.
Πηγή: capital.gr